Sağlığınız İçin Avokado Yiyin

Son zamanlarda öğünlerin ana malzemesi haline gelen avokadonun vücudunuz için ne kadar sağlıklı olduğunu biliyor muydunuz? Uzmanlar, kalp sağlığı için her gün 1 avokado tüketilmesini öneriyor. Peki avokadonun faydaları neler? İşte detaylar...

27.06.2020-12:03 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-11:58) Sağlığınız İçin Avokado Yiyin

Uzun süre tok tutan ve oldukça besleyici olan bu besin diğer meyvelerde bulunan şekerin aksine sağlıklı yağlar ve bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içerir.

AVAKADONUN FAYDALARI NELERDİR?

Orta ve Güney Amerika’da yetişen avokado, içerisinde sağlıklı yağlar, vitamin ve mineral bulundurur. Kalp sağlığını korumada oldukça faydalı olan bu besini tüketenlerin toplam kolesterol seviyesi düştü, trigliserit seviyesi yüzde 20 azaldı, kötü (LDL) kolesterol seviyesi yüzde 22 oranında azalırken, iyi (HDL) kolesterol seviyesi ise yüzde 11 oranında artış göstermiştir.

Avokado kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. Sağlık için iyi olan mono doymamış yağlar ve bol miktarda E vitamini içerir. Bu yağlar kolesterol seviyesini düşürmede oldukça etkilidir. Aynı zamanda atardamarları korur ve kan damarlarını açmaya yardım ederek kan akışının daha sağlıklı olmasını sağlar. Kanser hücreleriyle savaşan, kalbi destekleyen, yaşlanmayı engelleyen avokado aynı zamanda bel bölgesinde oluşan yağları önlemektedir. Avokado, zeytin yağında bulunan sağlıklı yağ asidi olan oleik asit açısından zengindir fakat karbonhidrat ve protein de içerir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal