Sağlığınız İçin Acı Biber Tüketin

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan acı biberi tüketmenin vücudumuza ne kadar yararlı olduğunu biliyor muydunuz? İçeriğindeki vitaminler sayesinde kanser oluşumunda oldukça etkili bir kalkandır. İşte acı biber tüketmenizi sağlayacak nedenler…

20.06.2020-09:51 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-09:43) Sağlığınız İçin Acı Biber Tüketin

Sadece Türk mutfağının değil aynı zaman da dünya mutfağı için de çok önemli bir besindir. İçeriğinde bolca beta karoten bulunun bu besin C Vitamini bakımından oldukça zengindir. Acı biber tüketimi aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır. Dolayısıyla hızlı kilo vermenizde oldukça yardımcıdır.

ACI BİBER HANGİ HASTALIKLARDA FAYDALIDIR?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin Koça, baharat olarak da kullanılan acı biberin kötü kolesterolü düşürdüğünü açıkladı. Acı biber lifli yapıya sahiptir. Dolayısıyla bağırsakların çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. Acı biber içerisinde yüksek oranda bera karoten içerdiğinden dolayı kansere karşı korunmada etkilidir. C Vitamini sayesinde de bağışıklık sistemi güçlenir.

Midesinde yanma ve ülser problemi yaşayanlar acı biberi tüketmeleri tavsiye edilmez. Aynı zamanda insanların acı biberi günde 2 adedi geçmeyecek şekilde tüketmeleri tavsiye edilir. Fazla oranda tüketim sonrasında midede yanma görülebilir. Acı biber tüm dünyada yetiştirilebilir. Vücudun vitamin, potasyum ve kalsiyum ihtiyacını karşılamada oldukça etkili bir besindir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal