Safra Kesesi Taşı Belirtisi

Karaciğerin hemen altında yer alan safra kesesi, karaciğerin ürettiği safra sıvının depolandığı yerdir. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı safra kesesinde taş oluşabilir. Peki, safra kesesi taşı belirtileri nelerdir? Safra kesesi taşı neden olur? Detaylar haberimizde…

08.08.2020-15:53 - (Son Güncelleme: 08.08.2020-15:49) Safra Kesesi Taşı Belirtisi

Karaciğerin hemen altında yer alan ve küçük bir armuda benzeyen safra kesesinde çeşitli nedenlerden dolayı taş oluşmakta. Çoğu zaman zararsız olarak görülen safra kesesi taşları mide bulantısı ve çeşitli ağrılara neden olur. Sizin için safra kesenizde taş olduğunu gösteren belirtileri bir araya getirdik. İşte detaylar…

SAFRA KESESİ TAŞI BELİRTİSİ

Safra kesesi taşı belirtileri arasında özellikle yemek yedikten sonra sağ üst tarafta, midenin orta yerinde veya sağ kürek kemiğinin etrafında ağrı görülmektedir. Bu ağrı yemekler aşağı doğru indikçe ağrı hafiflemeye başlar.

Sadece sırt ağrısı ile de kendini gösterebilir. Hasta, bu ağrıyı sırt ağrısı, kemik erimesi veya fıtık zannedebilir.

Safra kesesi taşı belirtisi hafif karın ağrısı sonrası gözlerde ve ciltte sarılık ile de ortaya çıkabilmektedir. Bu şekilde belirti vermesi durumu da acil müdahale edilmesi gerekir.

SAFRA KESESİ TAŞI NEDEN OLUŞUR?

Safra kesesi taşlarının neden oluştuğu tam olarak bilinmemektedir. Safrada çok fazla kolesterol ya da billirübin bulunması ile safranın doğru şekilde boşalmaması taş oluşumu nedenleri arasında görülebilir.

İşte safra kesesi taşı risk faktörleri;

  • Kadınlarda safra kesesi taşı erkeklere oranla daha fazla ortaya çıkar.
  • Doğum yaşlarında olmak
  • Aşırı kilolu olmak
  • Hızlı bir şekilde kilo alıp vermek
  • 40 yaş üstü erkek ve kadınlar
  • Ailesinde safra kesesi taşı olanlar ailesinde safra kesesi taşı olmayanlara göre daha fazla risk taşır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal