Sadece Kadınlarda Olur Sanılıyordu! 500 Erkekte Bu Hastalık Çıktı!

Kadınların en fazla muzdarip olduğu hastalıklardan biri olan meme kanseri erkeklerde de görülebiliyor. Türkiye’de 500 erkekte görüldü.

06.11.2019-11:30 - (Son Güncelleme: 06.11.2019-11:29)

Türkiye’de tam 500 erkek meme kanseri teşhisi ile muhatap oldu. Artık meme kanseri riski ile erkekler de karşı karşıyalar.

ERKEKLERDE MEME KANSERİ

Erkeklerde yüzde 1 oranında meme kanseri yaşandığının altına çizen öğretim üyesi Prof. Dr. Özgül Karayurt, "Erkeklerin de 'Bende olmaz' dememesi gerekiyor. Erkeklerin tıpkı kadınlar gibi memelerini kontrol edip olası bir değişiklikte kesinlikle doktora başvurması gerekiyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan veriler çok önemli. Ülkemizde 500 erkek yalnızca 2019 senesinde meme kanseri teşhisi almış. Kadınların meme dokusu daha fazla olduğu için meydana gelebilecek bir kitleyi, bir değişikliği bulmakta zorluk yaşayabiliyorlar ancak erkeklerde meme dokusu daha az olduğu için kitleleri oldukça daha rahat fark edebiliyorlar. Bu erkekler için bir avantaj fakat onların da kesinlikle kadınlar gibi meme kanserinin takipçisi olmaları gerekiyor" diye açıkladı. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal