Sadece Kadınlarda Görülen Kalp Krizi Belirtileri!

Giderek artan kalp krizi hastalığının kadınlarda daha çok görüldüğünü biliyor musunuz? İşte kadınlarda sık sık görülen kalp krizi belirtileri…

10.07.2017-14:14 - (Son Güncelleme: 25.06.2021-17:17)

Kalp krizi yaş aldıkça çoğumuzun oldukça korktuğu hastalık çeşididir. Özellikle kronik olarak gerçekleşen bu hastalığın kadınlarda görülme olasılığı oldukça fazladır. İşte kadınlarda görülen kalp krizi ve belirtilerine dair tüm detaylar.

Kalp krizi artık her yaşta insanın korkulu rüyası olmaktadır. Bu rahatsızlığın belirtileri de kendisi gibi yavaş yavaş kendini göstermekte. Özellikle kalp krizi riski bulunan kadınlarda belirtiler oldukça fazla olmaktadır. Bu belirtiler herkeste farklılık göstermesinin yanı sıra belirtiler gece yattığınızda göğüs sıkışması olarak bile kendini gösterebilir. Sadece göğüs sıkışması değil de mide yanması olarak da beliren bu rahatsızlığa yakalananlar mide problemlerinden de şüphelenebilirler.

Göğüs ağrısı, rahatsızlık, yanma, göğüste baskı hissi - tüm bu belirtiler cinsiyete bakmaksızın kendini gösterir. Yine de bazı kadınlar ağrıyı göğsün sol tarafında değil tüm bölgede hissedebilir. Ağrı veya basınç birkaç dakika içinde kaybolmazsa derhal doktorunuzu arayın.

Tüm bu belirtilerin kesin olmamakla birlikte kalp krizinin belirtisi olduğu da söylenemez. Fakat belirtiler kronikleşiyorsa yani düzenli olarak bu belirtileri yaşıyorsanız da bu durumu geçirebilmek adına bir uzman doktora görünmenizi tavsiye ediyoruz. Bu belirtilerin yanında nefes alamama ve solunum yetmezliği gibi belirtilerle de ortaya çıkan kalp krizlerinin erken müdahalesi sonucunda hayat kurtardığını da belirtmeliyiz.

KADINLARDA SIK SIK GÖRÜLEN KALP KRİZİ BELİRTİLERİ

Sırt Ağrısı

Kalp krizinin en yaygın belirtisi olan göğüs ağrısı, kadınlarda kendini farklı gösterebilir. Örneğin gğüs ağrısına çene ve boyun ağrısı eşlik ediyorsa ya da sırt ve kol ağrısı gözlemleniyorsa kalp krizi riskinden şüphelenebilirsiniz. Bu noktada hemen uzmana başvurmalısınız.

Nefes Problemi

Mide bulantısıyla beraber nefes problemleri de yaşıyorsanız kalp krizinden şüphelenebilirsiniz. Ufak nefes problemleri gibi görünen bu durum aslında kalp krizini işaret edeceğinden, kendinizi iyi dinleyip muhakkak bir uzmana görünmelisiniz.

kalp krizi belirtileri

Aşırı Yorgunluk Ve Bitkinlik

En sık görülen belirtilerden biri yorgunluk ve bitkilik halidir. Bu durum sıradan bir belirti gibi görünse de özellikle nefes darlığıyla birleştiğinde kalp krizi belirtisi olma riski oldukça yüksek bir durumdur. 

Hazımsızlık ve Mide Bulantısı

Mide şikayetleri ile kalp hastalığı belirtileri sıkça karışıyor. Özellikle kalbin alt tarafını tutan krizler kendini hazımsızlık, şişkinlik, bulantı ve kusma şikayetleriyle kalp krizi kendini gösterebiliyor. Araştırmalara göre; mide şikayetleri kadınlarda erkeklerden 3 kat daha fazla görülüyor.

Uykusuzluk

Direk bir kalp rahatsızlığı olmasa da uykusuzluk vücudunu dirençsiz bırakacağı için kalp krizi riskini tetikleyen unsurlardan biridir. Uyku sorununuz baş edilemez boyuta geldiğinde muhakkak bir doktora görünmelisiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal