Saçlarınızı Yanlış Yıkıyor Olabilirsiniz!

Herkes saçlarının bakımlı ve temiz olmasını ister. Peki, saç bakımınızı doğru yaptığınızdan emin misiniz? Uzmanlara göre hemen herkes saçlarını yanlış yıkıyor. İşte saçları doğru yıkama teknikleri...

06.02.2020-14:38 - (Son Güncelleme: 06.02.2020-14:35) Saçlarınızı Yanlış Yıkıyor Olabilirsiniz!

Saçları ne sıklıkla yıkamak gerektiği, saç tipine ve yaşam tarzına bağlı olarak farklılık gösterir. Kısaca, her şey saç tipine bağlı. Her saç tipi farklı ve dolayısıyla ihtiyaçları da farklıdır. Uzmanlar haftada iki ila üç kez saç yıkanmasını doğru olacağını söylüyor. Bu, saçlarınızı doğal yağlardan sıyırmanızı ve kurutmanızı engellerken aynı zamanda herhangi bir ürün birikiminden de korumuş olur.

SAÇ NASIL YIKANMALIDIR?

Saçlarınızı yıkarken en ideal uygulama 2 kere şampuanlamak olacaktır. Birincisi saçlarınızdaki kalıntıları temizlerken, ikinci yıkama saçınızı temizler ve doğal yağ dengesine kavuşmasını sağlar. Saçlarınızın şampuan ve saç kreminden arındırıldığından emin olmak için uzun süre durulayın. Ürün iyice arındırılmaz ise, saçlarınız cansız gözükecek ve elektriklenmesine neden olur. Saçlarınızı yıkarken, saç derinize de masaj yapın; herhangi bir ürün birikimi ve sebumdan kurtulmak için kafa derisini yıkayıp temizlemeniz gerekir. Düzenli olarak saç kremi kullanıyorsanız, kremini yalnızca saçlarınızın ortasından uçlarına doğru uygulayın. Saç deriniz doğal yağlar ve sebum üretir. Saçınızı çok fazla yıkamak saçlarınızı ve kafa derisini kurutarak, hassaslaşmasına neden olur. Bu noktada saçlarınıza ısıyla şekil vermek istediğinizde saçlarınız daha da kuruyacak ve kırılacaktır. İçeriğinde paraben ve sülfat içermeyen ürünler kullanmaya özen gösterin. Saçınız kuruysa, hasarı onarmak için besleyici bir şampuan kullanmalısınız. Saçın elastikiyetini, gücünü ve parlaklığını arttıran ve tüm saç tiplerini tedavi etmeye yardımcı olan keratin gibi bileşenleri içeren ürünler kullanmaya özen gösterin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal