Saçlar Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Saçlar hakkında doğru bilinen yanlışlar denildiği zaman bunun başında kesinlikle ince telli saçların güçsüz olduğu gelmektedir. Ancak bu doğru değil. Sizin için saçlar hakkında doğru bilinen yanlışları bir araya getirdik. Detaylar haberimizde...

23.06.2020-09:52 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-15:20) Saçlar Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

İnce telli saçlar güçsüzdür şeklinde bir durumun kesinlikle yanılgıdan ibaret olduğunun belirtilmesi gerekmektedir. Kalın telli saçlar sağlıklıdır yorumunun da aynı şekilde doğru olmadığının altı çizilmesi gerekiyor. Bu alanda kişilerin saçlarına ne derece baktıkları, beslenmeleri ve tabii ki genetik faktörler direkt olarak saçın kalitesini belirleyen unsurlardandır.

ŞAMPUAN SIKLIKLA DEĞİŞTİRİLMELİ Mİ?

Saçlar hakkında doğru bilinen yanlışlar ile alakalı olarak dikkate alınması gereken hususlardan bazıları;

  • Şampuan değiştirmenin saçın sağlığı için olumlu bir adım olduğu en çok düşülen yanılgılardandır.
  • Saçın her şampuana adapte olması için kendi yapısından feragat etmesi gerekir.
  • Bu nedenle saçınızın beklentilerini karşılayan ve sağlığını da olumlu yönde etkileyen bir ürün bulduğunuz zaman aynı şekilde kullanmaya devam etmelisiniz.

Bu hususlara bakıldığı zaman genel olarak size iyi gelen şampuanı kullandığınız zaman o şampuan üzerinden devam etmenin sizin için daha verimli olacağının da ayrıca belirtilmesi gerekiyor.

SAÇ BAKIMINDA YAĞ KULLANMAK SAÇLARI AĞIRLAŞTIRIR MI?

Saçlar hakkında doğru bilinen yanlışlar kapsamında doğal yağların kullanımının saçları ağırlaştırdığı önermesi de tam manası ile yanlıştır. Bunu ortaya atan kişilerin kullanım adımında bir sıkıntı yaşadıklarının ayrıca belirtilmesi gerekir. Saç bakım adımında yağ kullanmak sizin için saçınızın gürlüğüne göre değişim göstermelidir.

İnce telli, saçlara sahip olan kişilerin diplerden daha ziyade uçlara uygulaması daha mantıklı olacaktır. Ayrıca yağı arındırırken zorluk çeken kişilerin de kesinlikle kuru şampuanlama uygulaması gerekir. Saça su değdirmeden direkt olarak şampuan ile temizlemeli ve daha sonrasında saçınıza su değdirmelisiniz. Bu şekilde saçın çok daha hızlı bir biçimde arınmasını mümkün kılabilirsiniz.

SABUN SAÇLARI SERTLEŞTİRİR Mİ?

Sabun kullanımının saçları sertleştirdiğine dair biri ön yargı vardır. Bu alanda kişilerin modern zamanda birçok kimyasalı içerisinde bulunduran şampuanlara alışması sebebi ile bu şekilde bir algı ortaya çıkmaktadır. Sabunun saçları olumsuz etkilemesi söz konusu değildir. Doğal olanı tercih ederek bir iki hafta bu şekilde yıkamaya devam ederseniz elde edeceğiniz verimlilik çok daha yüksek olacaktır ve saçlarınız yumuşamaya başlayacaktır.

ÇOK SIK YIKANMAK SAÇLARA İYİ GELİR Mİ?

Saçları çok sık yıkamanın sağlık için olumlu olduğunu dile getirmek de tam manası ile yanlış olacaktır. Bu noktada kişilerin özellikle saçlarını iki ya da üç günde bir yıkamasının çok daha mantıklı olacağını belirtmek gerekiyor. Siz de verimliliği artırmak ve saçın da kendi yağı ile beslenmesini sağlamak için bu seçeneğe bir göz atabilirsiniz. Saçları çok sık yıkamaktan kesinlikle uzak durmalısınız. Bu adım saçın sebum dengesini alt üst eden detaylar arasında kendini göstermektedir. Saçları yıkarken genel manada ılık ya da soğuk su kullanılmalıdır. Sıcak suyun saçlara geldiğini söylemek de tam manası ile yanlış olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal