Saç Nezlesi Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Belki de ilk defa duyduğunuz saç nezlesi, her kadının başına gelebilecek bir durumdur. Peki nedir bu saç nezlesi? Saç nezlesinin belirtileri nelerdir?

12.01.2019-12:06 - (Son Güncelleme: 12.01.2019-12:00) Saç Nezlesi Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Belki de ilk defa duyduğunuz saç nezlesi, her kadının başına gelebilecek bir durumdur. Peki nedir bu saç nezlesi? Saç nezlesinin belirtileri nelerdir? İşte detaylar...

SAÇI İYİ KURUTMAK GEREKİR

Saç nezlesi, duş, deniz ve havuz sonrası iyi kurutulmayan saçlarda ortaya çıkan bir hastalıktır. Saçın tam olarak kurutulmaması, çeşitli sorunlara neden olabilir. Saç nezlesi, bu sorunların en ciddi olanıdır. Saç nezlesi, kişinin kafa derisinde ağrılı bir hisse neden olan, ağrının kimi zaman kaşıntı ve yanmaya da döndüğü bir hastalıktır. Bu hastalık daha çok kadınlarda görülmektedir.

Saç nezlesi belirtileri nelerdir?

Daha çok saç nezlesi olarak bilinen ancak rapunzel hastalığı ya da prenses hastalığı da denilen bu rahatsızlığın en belirgin özelliklerini şunlardır;

-Saç derisinde, özellikle kıl köklerinde ağrı ve yanma hissi meydana gelebilir.

-Eğer ilk fark edildiğinde önlem alınmazsa, ileri ki dönemlerde, saç diplerinde yara ve aşırı derecede dökülme ile sonuçlanabilir.

Saç nezlesine ne iyi gelir?

Saç nezlesine yakalanma ihtimalini en aza düşürmek için; banyodan sonra saçların özenle kurutulması ve banyodan hemen sonra dışarı çıkılmaması gerekir. Saç diplerini çok gerecek saç modelleri ise saç nezlesi olmak istemeyen kadınların kaçınmaları gereken modellerdir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal