Saç Konusunda Kadınların Yaptığı Hatalar

Saç konusunda kadınların yaptıkları hatalar incelendiği zaman aslına bakılırsa kişilerin kendi saç kalitelerini kendi elleri ile düşürdükleri net şekilde görülmektedir.

15.06.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:56) Saç Konusunda Kadınların Yaptığı Hatalar

Saç konusunda kadınların yaptıkları hatalar incelendiği zaman aslına bakılırsa kişilerin kendi saç kalitelerini kendi elleri ile düşürdükleri net şekilde görülmektedir. Saç konusunda bireysel hataların neler olduğunu sizin için inceledik. Bakım konusunda nelere dikkat etmeniz gerektiğini derledik. Detaylar haberimizde!

BOYA SEÇİMİ YANLIŞ YAPILIYOR!

Saç konusunda kadınların yaptıkları hatalar kapsamında başı boya işlemleri çekiyor. Özellikle saç. Ve cilt tonunuz ile alakalısız olan biri rengin seçilmesi hem saçın yorulmasına hem de sizin genel tarzınızın olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilmektedir.

Saça fazla kimyasal uygulanması saçın daha mat ve seyrek bir hal almasına neden olacaktır.

Saçın çok açık renklere ya da çok koyu renklere boyanması ise saç kalitesini düşüren temel unsurlardandır.

Maliyet sebebi ile kaliteli boya kullanılmaması da en net düşülen hatalar arasında bulunuyor.
Boya seçimi konusunda daha profesyonel destek almalısınız. Saçı ince telli olan kişilerin bu alanda açıcı kullanımından uzak durması gerekir. Açıcı kullanımı saçın daha açık bir renge boyanması için zeminin hazırlanması manasına geliyor. Fakat ince telli saçlarda ya da yanlış işlemlerde saçın tam manası ile yanmasına hatta kopmasına dahi neden olabilmektedir.

SAÇ TÜRÜNÜ TANIMAMAK

Saç konusunda kadınların yaptıkları hatalar arasında saçın türünü tanımama konusunda da büyük sıkıntıların söz konusu olduğu net şekilde görülmektedir. Saç türünü tanımak ile alakalı sorunları olan kişilerin uzmandan yardım alması gerekir. Kuru saç tiplerinde farklı ve nem odaklı bakım uygulanması gerekirken, yağlı olan saçlarda sebum dengesini yakalamak amacı ile daha dengeleyici unsurların kullanılması temel detay olarak belirlenmiştir. Saç türünü tanımadığınız zaman yanlış bakım ürünleri seçebilir ve saçınızın kalitesinde büyük sorunlara sebebiyet verebilirsiniz.

SAÇ YIKAMA AŞAMASINDA YAŞANAN SORUNLAR!

Saçınızı yıkarken en sık yaptığınız hatlardan bazıları;

Saç yıkama sürecinde çok sıcak sudan kaçınmanız gerekir. Çok sıcak su ile yıkanmak saç köklerini güçsüz kılan en temel detaylar arasında bulunur.

Saç köklerinde yer alan şampuan ve krem kalıntılarının net şekilde temizlenmemesi de uzun vadede saç dökülmelerine neden olabilir. Belirli aralıklar ile saç derisine peeliing etkisi sunan şampuanların kullanılması sizin için daha verimli ve sorunsuz olacaktır.

Saç derisinde özellikle paraben ve sülfat içeren şampuanların ve bakım kremlerinin kullanılması kısa vadede olumlu etki sunuyormuş gibi görünse de uzun vadede saç kalitesini alt üst eden detaylar arasındadır.

Bu detaylar saçın hem uzamasını engeller hem de genel manada saç kalitesinde büyük düşüşlerin meydana gelmesine neden olabilir.

BESLENMEYE DİKKAT!

Saç kalitesinin artırılması için kişilerin beslenme konusunda çok dikkatli olması gerekmektedir. Beslenme sürecinde özellikle değerli yağlara ağırlık vermelisiniz. Kan değerlerinde meydana gelen düşüklüğün dikkate alınmaması da büyük sorunları beraberinde getirebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal