Saç Düzleştiricisi Tehlike Saçıyor! Engellemek İçin Bunu Yapın

Saç düzleştiricisi ve maşa saçların sürekli muhatap olduğu iki ürün. Ancak yapılan araştırmalar bu ürünlerin o kadar da masum olmadığını gösterdi.

15.08.2019-11:48 - (Son Güncelleme: 15.08.2019-11:46) Saç Düzleştiricisi Tehlike Saçıyor! Engellemek İçin Bunu Yapın

Ortaya çıkan sonuçlara göre saç düzleştircisi ve maşa birçok madde ile etkileşime girerek kir ve mikrop tutuyor. Peki, ya çözümü? Oldukça basit.

KİR VE MİKROP TUTUYOR

Saç düzleştirici ve maşaların kir barındırdığı ve saçlara hasar verdiği açıklandı. Evdeki öteki eşyalarda olduğu gibi, saç düzleştiriciler de toz ve kire bulaşabilir. Saç düzleştiricinin plakaları, saç spreyi ve saçınıza uyguladığınız öteki malzemeler ve saçınızın saç derisinden akan kendi yağları benzeri birçok madde ile muhatap olur. Tüm bu birikintiler, düzleştiricilerin düzgün çalışmasını önler ve saçınızın kir ve bakteri ile bulaşmış olmasına sebep olabilir. Fakat bu, saç düzleştiricinizi atmanızı gerektirmez, çünkü bu sorun çözülebilir.

SAÇ DÜZLEŞTİRİCİNİ TEMİZLEME

İngiltere’deki bir saç bakım merkezi uzmanı olan Jo Robertson, düzleştirinin nasıl temizleneceğini açıkladı. İlk olarak şekillendiricinizi ısıtın. Ardından ısıya dayanıklı bir yerde soğumaya bırakın. Şekillendirici soğumaya başladıktan sonra hafif nemli bir yumuşak bez yardımıyla ısı plakalarını temizleyin. Fakat onu sakın suya batırmayın.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal