Saç Dökülmesinin Sebepleri

Vücudumuzun maruz kaldığı bazı durumların belirtileri saç dökülmesi olarak kendini göstermektedir. Sıkça rastlanılan saç dökülmesi şikayetinin nedenlerini sizler için araştırdık. İşte saç dökülmesinin sebepleri…

11.04.2018-17:29 - (Son Güncelleme: 15.07.2021-13:58)

Çağın hastalığı saç dökülmesinin sebepleri, saç dökülmesi nasıl önlenir? Saç dökülmesi tedavisi, Saç dökülmesi durdurulabilir mi? Gibi sorular son dönemlerin en çok aratılan başlıklarından. Biz oldukça rahatsız edici bir durum olan saç dökülmesine dair merak edilenleri araştırdık. İşte detaylar…

Birçok şeyin etkilediği ve son zamanların en sık görülen rahatsızlıklarından biri saç dökülmesi. Saç dökülmesi hakkında ise insanların en çok merak ettiği, saç dökülmesinin sebepleri, saç dökülmesi nasıl önlenir? Saç dökülmesi tedavisi, Saç dökülmesi durdurulabilir mi? Saç dökülmesinde doğal çözümler gibi tüm merak edilenleri sizin için araştırdık. İşte detaylar…

Kadın, erkek fark etmeden birçok kişi saçlarının dökülmesinden rahatsızlık duyar. Duştan sonra, saçları tararken ya da havlu ile kuruturken saçların döküldüğünü görmek birçok kişiyi tedirgin eder. 

SAÇ DÖKÜLMESİNİN SEBEPLERİ

Saç dökülmesinin nedenleri arasında ilk sırada, birçoğumuzun istemsizce maruz kaldığı stres. Bunun dışında, saçın yapısı, kullanılan bakım ürünleri, su, fiziksel ve psikolojik stres, ilaç kullanımı vb. gibi durumlarda saç dökülmesinin sebepleri arasındadır. 

Genellikle vitamin eksikliği ve hastalık belirtisi olarak görünen saç dökülmesi, oldukça önemlidir. B3 vitamini eksikliği ise saç dökülmesinde etkili olan faktörlerden biridir. 

SAÇ DÖKÜLMESİ DURDURULABİLİR Mİ?

Saç dökülmesinin durdurulup, durdurulamayacağı en çok merak edilen sorulardan biri. Bazı hususlara dikkat ederek saç dökülmesinin durmanız mümkün. Bu huşular neler, gelin beraber bakalım.

- Stresten olabildiğince uzak durulmalıdır.

- Uyku düzeni oluşturun

- Sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durun

- Antioksidan içerikli meyve ve sebzeleri bol bol yiyin

- Vitamin eksiklikleriniz olmamasına dikkat edin

- Çinko, bakır, B12, folik asit içerikli gıdalar tüketilmelidir.

- Düzensiz beslenme alışkanlıklarından uzaklaşın

- Uzman gözetimi dışında saç sağlığı adına tavsiye edilen ilaçlar kullanılmamalıdır.

Tam bir gün boyunca 100 tel saç dökülmesi sağlıklı bir durumdur. Böyle bir durumda panik yapılmaması gerekir ancak eğer saç dökülmeleriniz fazlaysa hemen bir uzmana danışmalısınız.

Gün içerisinde 100 tane saç dökülmesi, normal sınır olarak kabul edilir. Eğer aşırı miktarda saç dökülmesi yaşanıyorsa ve saçlarda gözle görülen incelme oluşma durumunda en kısa vakitte alanında uzman bir dermatoloğa başvurmak gerekir.

SAÇ DÖKÜLMESİNE DOĞAL ÇÖZÜMLER 

-Kına yakmak. Eski bir yol olsa da dökülmeleri engeller, saçların güçlenmesine yardım eder. Kınanın içine ceviz kabuğu, soğan kabuğu, zeytinyağı eklenirse saç tellerinin güçlenmesine yardımcı olur.

-Vitamin eksikliği yüzünden saç dökülme problemi yaşanıyorsanız avokado yağı kullanabilirsiniz. Özellikle boyalı ve güçsüzleşmiş saçlar için kullanılabilir. İçerdiği A, B, C, D ve E vitaminlerinin yanında antioksidan özelliği taşıması büyük fayda sağlar. 

-Zeytinyağı da dökülmelere karşı çözümde önemli bir etki yapar. Aynı avokado yağındaki kullanım gibi saçınıza zeytinyağını sürün. 2 saat kadar bekletin ve şampuan yardımıyla yıkayın. 

-Badem yağı da saçların güçlendirilmesi için büyük fayda sağlar. Badem yağı ile haftada iki kez kafa derinize masaj yapın. 

-Argan yağını da dökülmelerin azalmasında yardımcı olur.

-Hindistan cevizi yağı saçları güçlendirir ve bakım yapar. Hindistan cevizi sütünü masaj yaparak uygularsanız dökülmeyi önler.

-Üzüm çekirdeği yağını da saçların canlanmasında kullanmak mümkündür.

-Biberiye yağı da saçların güçlenmesinde önemli rol oynar.

-Kayısı ve fındık yağı saç dökülmesinde oldukça etkilidir.

-Isırgan otu ile hazırlanan tentür de dökülmelere karşı faydalıdır. Bu tentür ile saç derinizi günde iki kez masaj yaparak ovun. 

-Dökülmeleri engellemek için taze meyve, taze sebze, süt, yoğurt, soya ve balık tüketmek çok önemlidir.

-Vermiş olduğumuz bu bilgilerden yararlanarak sizde saç dökülmelerine engel olabilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal