Saç Derisinde Meydana Gelen Kabuklanmaya Ne İyi Gelir?

Birçok kişiyi çileden çıkaran bir cilt problemi olan saç derisindeki kabuklanma ve pullanma saç derisinde yaralar oluşmasına neden olur. Peki, saç derisindeki kabuklanmaya ne iyi gelir? İşte saç derisindeki kabuklanmaya karşı doğal çözüm önerileri…

26.03.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-17:43) Saç Derisinde Meydana Gelen Kabuklanmaya Ne İyi Gelir?

Saç derisinin yeterince hava almaması nemsiz ve kuru kalması saç diplerinde kabuklanma meydana gelmesine neden olur. Ayrıca psikolojik nedenler, mantar, sedef, egzama, saç kıran ve zona hastalıkları da saç derisinde kabuklanmayı tetikleyen nedenler arasında yer alır. Saçların çok fazla sıcak suya maruz kalması, kimyasal içerikli ürünlerin sık kullanılması ve yeteri kadar hijyenin sağlanmadığı durumlarda da saç derisinde kabuklanma yaşanabilir. Saç derisinde meydana gelen kabuklanma probleminin alerjik reaksiyonlardan kaynaklandığını düşünüyorsanız saçlarınız için kullanacağınız ürünlerin doğal ürünler olmasına özen göstermeniz gerekir ancak, herhangi bir enfeksiyona bağlı bir saç derisi kabuklanma sorununuz var ise en kısa zamanda dermotoloji uzmanına başvurmanız gerekebilir.

SAÇ DERİSİNDEKİ KABUKLANMAYA KARŞI DOĞAL YÖNTEMLER

ELMA SİRKESİ

Saç derisindeki pH seviyesini dengelemeye yardımcı olan elma sirkesi saç derisi sorunlarını ortadan kaldırmada oldukça etkilidir. Bir miktar elma sirkesini su ile karıştırıp saç derinize masaj yaparak uygulayın. 15-20 dakika bekledikten sonra saçlarınızı ılık su ile durulayın.

ZEYTİNYAĞI

Nemlendirici özelliğe sahip olan zeytinyağı, saç derisindeki kepek ve kabuklanma sorunlarını ortadan kaldırır. Az miktarda zeytinyağını saç derinize masaj yaparak uygulayın. 2-3 saatin ardından saçlarınızı organik bir şampuanla beraber güzelce yıkayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal