Saç Bakımında Sülfat İçermeyen Ürün Kullanmak Neden Önemli?

Söz konusu saç bakımıysa özellikle kadınlar birçok ürün kullanıyor. Ancak bu ürünleri kullanırken dikkat edilmesi gereken önemli püf noktalar bulunmakta. Sülfat içeren ürünler saçların yıpranmasına neden olur. Peki, sülfat nedir?

07.08.2020-17:03 - (Son Güncelleme: 07.08.2020-17:00) Saç Bakımında Sülfat İçermeyen Ürün Kullanmak Neden Önemli?

Ürünlerin içerik kısmına baktığınızda SLS, ALES, SLES gibi isimlerle karşılaşabilirsiniz. Bu o ürünün içerisinde sülfat olduğunu gösterir. Sülfat, birçok şampuanın içerisine köpürmesini sağlamak için eklenen kimyasal bir bileşiktir.

ÇOK KÖPÜRMESİ İYİ TEMİZLEDİĞİ ANLAMINA GELMİYOR

Birçok kişi çok köpüren şampuanın saçı daha fazla temizlediğini düşünür. Ancak sülfat saçı temizlenme konusunda hiçbir katkısı bulunmamaktadır. Aksine saçın ve saç derisinin zarar görmesine neden olur.

Saç derisinin kurumasına ve tahriş olmasına neden olan sülfat, egzama ve kepeklenmeye neden olur. Özellikle saç derisi hassas olan kişilerin sülfatsız ürünler tercih etmesi gerekir.

İŞLEM GÖRMÜŞ SAÇLARI DAHA DA CANSIZLAŞTIRIR

Sülfat, sadece saç derisinin yıpranmasına neden olmaz, aynı zamanda saç tellerini de yıpratır. Saçların doğal yapısını bozarken özellikle işlem görmüş ve yıpranmış saçların daha da zayıflamasına ve cansızlaşmasına neden olur.

Saç boyasının saça verdiği parlaklığın azalmasına ve rengin hızlı bir şekilde akıp gitmesine neden olur. Saç tellerini kurutarak zarar verdiği için saçın sahip olduğu doğal şeklin bozulmasına da yol açar.

Sülfat, çok fazla köpürdüğü için kişiye daha fazla temizlik hissi vermesinin dışında hiçbir faydası bulunmayan, aksine zararı daha fazla olan bir bileşiktir. Saçınızın doğal güzelliğini koruyabilmek için hem ihtiyacı olan bakımı uygulamanız hem de sülfatsız ve hafif içerikli ürünler tercih etmeniz gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal