Sabahları Neden Geriniriz? Kas Gerginliği Neden Olur? Kaslara İyi Gelen Hareketler!

Sabah uyandığımızda vücudu gevşetme ihtiyacı hemen hemen herkesin yaşadığı doğal gelişen bir durumdur. Peki kas gerginliği neden oluşur? Kas gerginliğini gideren doğal yöntemler nelerdir? Siz de kendinizi kasılmış hissediyorsanız içeriğimize mutlaka göz atın!

07.06.2019-15:24 - (Son Güncelleme: 07.06.2019-15:07)

Sabahları uyanırken gerilme ihtiyacı hisssetmek, ani hareket, darbe, vitaminsizlik ve yaşanan herhangi bir deformasyon kasların gerginleşmesine ve hareket gücünü kaybetmesi gibi durumların neticesinde belirir. Bu durumlar sonucunda kasın içindeki damarlar hasara uğrar veya kaslarda ödem meydana gelir. Çoğunlukla sabahları hissedilen bu rahatsızlığa uzmanların doğal önerileri var.

KAS AĞRILARINA DOĞAL ÇÖZÜMLER  

Kas ağrılarının sebebi ödem toplama ise buz torbaları bu ağrılara iyi gelir. Ağrının olduğu bölgeye 1 saat aralıklarla 15 dakika boyunca buz torbalarını koyarak bekletiniz.

Gergin olan kası yumuşatmanın etkili yöntemlerinden biri de zeytin yağı ve nane yağı karışımıdır. Yarım çay bardağı zeytin yağına iki çay kaşığı nane yağı ekleyin ve iyice karıştırınız. Masajla ağrının olduğu yerlere bu karışımı sürünüz.  Yarım saat bekledikten sonra ılık duş iyi gelir.

- Kas gerginliği ağır yük taşımaktan ise; ılık suda ıslatılmış bir havlu ile bu ağrıları azaltabilirsiniz. 

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal