Sabahları Kahve İçmek Sağlığa Zararlı mı?

Bazı insanlar sabahları gözlerini açar açmaz kahve içmek isterler fakat sabahları kahve içmenin vücuda zararı var mıdır sorusu hemen hemen herkesin kafasını meşgul eden sorulardan biridir. Peki sabahları kahve içmek zararlı mı? Detaylar haberimizde...

29.02.2020-08:46 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-08:29) Sabahları Kahve İçmek Sağlığa Zararlı mı?

KAHVE DÜNYADAKİ EN İYİ ANTİOKSİDAN KAYNAĞIDIR

Kahvenin kafein içermesi genel olarak kahve zararlıdır algısını oluşturur ancak kahve antioksidan özelliği ile sağlığa çok faydalıdır. Ancak eğer ki doktorunuz size kahve içmenizi yasakladıysa muhtemelen sizin sağlığınızı olumsuz etkileyen bir sebebi vardır ve doktorunuzun dediklerine kulak asmalısınız. Bunun dışında kahvenin faydalarını araştırmanızı öneririz.

Yapılan araştırmalarda, kahveyi düzenli içmeyen kişilere göre kahve içenlerde yüksek miktarda antioksidan olduğu görülmüştür.

SABAHLARI AÇ KARNINA KAHVE İÇMEK ZARARLI MI?

Yıllardır yapılan araştırmalara göre kahvede kafein olduğu kanıtlanmıştır ve kafeinin vücuda zararlı olduğu görüşüne rağmen araştırmacılar bunun aksini söyleyen birçok kanıt bulmuşlardır.

Antioksidan kaynağı olması ve diğer özellikleri sebebiyle kahve kansere ve kalp sağlığına iyi geldiği gibi kahvenin şeker hastalığını önlemeye yardımcı oldu kanıtlanmıştır. Özellikle de kolon kanseri ve karaciğer kanseri ile savaşmanıza yardımcı olur. Eğer genlerinizde parkinson hastalığı varsa bu hastalığa yakalanmanızı geciktirmeye katkı sağlar.

Kahvenin bu kadar faydası var diye fazla miktarda kahve içmek sağlık açısından iyi değildir. Kahvenin gün içerisinde çok fazla tüketilmesi; sinirli olmanızı sağlayabilir, mide ağrısı hissedebilirsiniz, kalp atışınızın hızlandığını ve panik yapmanıza sebep olabilir. Bu sebeple günde birkaç fincan kahve yeterlidir.

SABAHLARI KAHVE İÇMEK ZAYIFLATIR MI?

Siyah kahvenin (türk kahvesi veya filtre kahve, ekspresso) metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Dolayısıyla içerisine krema veya çok şeker atmadığınız sürece az da olsa zayıflatıcı etkisi vardır. Metabolizmayı, kalp atışlarını hızlandırdığı için yağ ve şeker yakımını sağlar ve kilo aldırmak yerine kilo vermeye yardımcı dır. Ancak kilo verdirir diye sürekli kahve içmek yanlıştır. Unutmayalım kahve içmek zayıflamaya çok az yardımcı olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal