Sabahları Geç Uyanan Kadınları Bekleyen Tehlike!

Yapılan yeni bir araştırmada, sabahları erken kalkan kadınlarda meme kanseri görülme olasılğı, geç uyanan kadınlara oranla daha az... Fakat Bilim insanları, uyku alışkanlarını değiştirilmesiyle, kanserin önüne geçilemeyeceğini belirtiyor!

04.07.2019-13:24 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-13:12)

Sabahları daha erken uyanarak meme kanseri riskini ortadan kaldırmayı amaçlayan kadınlara uzmanlardan olumsuz bir cevap geldi. CNN International'daki habere göre; uzmanlar, uyku alışkanlarını değiştirmekle, kanserin önüne geçilemeyeceğini söylüyor. Buna karşılık olarak kişi, kanser riskini alkol tüketmeyerek ve kilo almaktan kaçınarak azaltabiliyor.

BMJ dergisinde yayınlanan makalede, sabah erken kalkan her 100 kadından birinin meme kanserine yakalandığı belirtilirken, bu sayının geç kalkanlarda 100’e iki oranında olduğu belirtiliyor.

400 BİN KADIN İNCELENDİ  

Yaklaşık 400 bin kadından alınan veriler neticesinde, günde sekiz saatten fazla uyuyan kişilerin meme kanserine daha yatkın olduğu gözlemleniyor. Bilim adamlarına göre; bu da kanser ve uykusuzluk (insomnia) arasında bir bağlantı olabileceği manasına geliyor. Uyku alışkanlığının kanseri nasıl etkilediğini bulabilmek adına daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyuluyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal