Rusya'dan İthal Edilen Dondurulmuş Gıdalarda Kovid-19 Çıktı

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının başından beri merak edilen, ’Yiyecekten virüs bulaşır mı?’ konusu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çin'de, Rusya'dan ithal edilen dondurulmuş ürünlerde Kovid-19 virüsü tespit edildi.

21.09.2020-10:27 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-13:36) Rusya'dan İthal Edilen Dondurulmuş Gıdalarda Kovid-19 Çıktı

Dünya genelinde 31 milyonun üzerinde insanın yakalandığı, Kovid-19 etkisi devam ediyor. Çin Sağlık Yetkilileri, Rusya'dan ithal edilen kalamarlar ile ilgili açıklama yaptı.

Rusya’dan gelen kalamarlarda yeni tip koronavirüse rastlandığını açıkladı. 24-31 Ağustos tarihleri arasında Jilin eyaletine ithal edilen kalamar satın alanların veya tüketenlerin test yaptırması çağrısı yapıldı.

İTHALATA BİR HAFTA ARA

Çin gümrüğü, Cuma günü gerçekleştirdiği açıklamasında, dondurulmuş gıda ürünlerinde koronavirüs çıkması nedeniyle şirketlerin ithalatlarını bir hafta kadar durduracağını belirtti. Tedarik eden şirketin ürünlerinde üç seferden fazla Kovid-19'a rastlanması durumunda, bir hafta aranın bir aya uzatılabileceği açıklandı.

DONMUŞ GIDA KARGOLARINDA VİRÜSE RASTLANMIŞTI

Ağustos ayında yapılan bir açıklamada, Çin’in iki kentinde yetkililer ithal edilen donmuş gıda kargolarında virüs izi tespit edildiğini açıklamıştı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise koronavirüsün gıda veya ambalaj dolayısıyla yayıldığına dair hiçbir kanıt olmadığını duyurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal