Rusya’da Kovid-19 İlacı Eczanelerde Satışa Çıkacak

Rusya'da koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanılan 3 ilacın eczanelerde satışa çıkacağı bildirildi. Onay verilen ilaçlardan Areplivir'in satış fiyatının bin 200 TL olacağı ifade edildi.

19.09.2020-13:59 - (Son Güncelleme: 19.09.2020-14:07) Rusya’da Kovid-19 İlacı Eczanelerde Satışa Çıkacak

Rusya’da koronavirüs tedavisi için geliştirilen 3 ilacın eczanelerde satışına onay verildi. Koronavirüs ilaçlarının gelecek hafta eczanelerdeki yerini alması bekleniyor.

Etken maddesinin Favipiravir olduğu belirtilen ilaçlar, daha önce sadece hastanelerde ve doktor kontrolünde hastalara verilmekteydi.

İlaçlardan Areplivir'in, eczane satış fiyatının 12 bin 320 ruble (yani yaklaşık 1200 TL) olacağı açıklandı.

Koronavir’in ise 11 bin 550 ruble (yaklaşık 1100 TL) olacağı ifade edildi. Avifavir, Koronavir ve Areplivir olarak açıklanan ilaçların etken maddesinin Favipiravir olduğu belirtildi.

Favipiravir’in Japon bilim adamları tarafından geliştirilen ve patent süresi dolan madde olduğu belirtilirken, bu nedenle farklı ülkeler etken maddeyi esas alarak çeşitli ilaçlar üretilebiliyor.

Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, eczanelerde satılmasına müsaade edilen ilaçlar da Favipiravir'in Rus muadilleri olacağı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal