Rotavirüs Hastalığı Nedir? Rotavirüs Hastalığı Kimlerde Görülür?

Rotavirüs enfeksiyonu nedir? Rotavirüs enfeksiyonu kimlerde görülür? Rotavisür enfeksiyonuna neden olan faktörler nelerdir? Bu enfeksiyondan nasıl korunulur?

14.06.2019-16:21 - (Son Güncelleme: 14.06.2019-16:05)

Çocuklarda Rotavirüs enfeksiyonu, ciddi ishal, kusma, ateş ve sıvı kaybı ile kendini gösterir. Özellikle 5 yaş altı çocuklarda görülen Rota virüsü 3 ay ile 24 ay arasındaki çocuklarda daha ağır hastalık tablosuna neden olur.

ÇOCUKLARIN TAMAMI GEÇİRİR  

Çocukların hemen hemen tamamının 5 yaşına kadar bu hastalığı geçirdiği düşünülür. Hastalık özellikle kış ve ilkbahar döneminde görülür. Hastalık etkeni olan virüs hasta bireyden sağlam bireylere çok kolayca, temas ile bulaşabilmektedir. Virüs hasta olan kişinin dışkısında, belirtilerden birkaç gün önce ve iyileştikten birkaç gün sonraya dek zaman aralığında atılmaktadır.

HASTALIK TEKRARLAYABİLİR  

Spesifik bir tedavisi olmamakla birlikte, tedavisinde en önemli unsur çocukta gelişebilecek sıvı kaybının engellenmesi ve gelişmiş ise tedavisidir. Antibiyotik kullanımının kesinlikle bir faydası yoktur. Probiyotik içerikli ürünler hafif ve orta ağırlıktaki vakalarda kısmen faydalı olabilmektedir. Sıvı kaybı durumunda gerek ağızdan gerekse damar yolundan hastaya uygun içerikli sıvı ile destek sağlanması gerekir.

 Hastalık hayatın bilhassa ilk 5 yılı içinde tekrarlayabilmekle birlikte, sonraki enfeksiyonlar, ilkine göre daha hafif seyirli olmaktadır.
 
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal