Risk Grupları Ağırlık Derecesine Göre Sıralanarak İnfluenza Aşısı Yapılacak

Sağlık Bakanlığı, influenza aşısının teslim edildiğini ve aşının belirlenen risk gruplarının ağırlık derecesine göre sıralanarak aşama aşama yapılmasının öngörüldüğünü bildirdi.

22.10.2020-15:56 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-15:52) Risk Grupları Ağırlık Derecesine Göre Sıralanarak İnfluenza Aşısı Yapılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, önceki yıllara kıyasla daha fazla influenza aşısı temin etmek için bağlantıların sağlandığı, fakat aşının tüm dünyada üretim kapasitesinin sınırlı olmasından dolayı belli bir zaman diliminde yavaş yavaş temin edildiği bilgisine yer verdi.

Belirlenen risk gruplarının ağırlık derecesine göre sıralanan ve aşamalı bir şekilde aşı yapılmasının öngörüldüğü bilgisinin paylaşıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘Vatandaşlarımız risk durumlarını e-Nabız sistemi üzerinden öğrenebileceklerdir. İlgili aşı, hekimler tarafından sadece Reçetem Sistemi üzerinden yazılacaktır. Manuel yazılan reçeteler işleme alınmayacaktır. İlgili aşı yalnızca serbest eczanelerce temin edilecektir. Eczanenin Reçetem Sistemi'ne reçeteyi girmesi ile İlaç Takip Sistemi'nde (İTS) aşı temin hakkı oluşturulacaktır.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal