Reflünün Derecesine Göre İftar ve Sahur Önerileri

Türkiye'de her dört kişiden biri reflüden muzdarip. Reflü olanlar oruç ibadetini yerine getirken, tüm kronik hastalıklarda olduğu gibi bu hastalığa karşı da bazı kurallara dikkat ederseniz, rahatlıkla oruç tutabilirsiniz. Peki reflüsü olanlar oruç tutarken neleri göz önünde tutmalı? İşte cevabı.

29.05.2019-14:52 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-14:42)

Reflü hastalığı, dört evre ile derecelendirilir. A'dan D'ye kadar gösterilen dereceler hastalığın şiddetini ve midede oluşturduğu lezyonların büyüklüğüne göre sınıflandırır. Los Angeles sınıflamasına göre, A evresi hastalığın başlangıç evresiyken D evresi en ilerlemiş halidir.

REFLÜSÜ OLANLAR DİKKAT!  

- Eğer reflünüz D evresinde ise yemek borunuzda ülserler yani yaralar ve daralmalar mevcuttur. Haliyle ilerlemiş safhadaki reflünüz ve varsa mide fıtığınız oruç tutmanız sebebi ile şiddetini artırabilir. Eğer bu durumdaysanız oruç tutarken muhakkak doktorunuza danışmalısınız.

- Reflünüz diğer evrelerde ise uzmanın verdiği diyet listesine mutlaka dikkat etmelisiniz ve özellikle sahurda PPI yani proton pompası inhibütörünü ve yemek sonrası da yemek borusunda koruyucu bir tabaka oluşturacak aljinik asit preparatlarını kullanmanız gerekir.

- İftar yemeğini mümkünse bölerek yemelisiniz.Biraz yiyip, biraz bekleyelim .

- Sahur yemeğinde yağlı ve kızartmalardan, domatesli yiyeceklerden, baharatlardan, kafeinli içeceklerden, çikolata ve benzeri gıdalara mesafe koymalısınız.

- Eğer mideniz yanmadan rahat günler geçirmek istiyorsanız, sahurda et ve yumurta gibi protein dolu gıdaları tercih etmelisiniz.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal