Refleksoloji Nedir? Nasıl Uygulanır?

Şehir hayatının gittikçe artan temposu, koşuşturma, stres vücut sağlığımızı da derinden etkiliyor. Bu etkenlerden kaynaklı vücudumuzun çeşitli yerlerinde ağrılar oluşuyor. Kökeni uzak doğu’ya uzanan refleksoloji ile bu ağrılar son buluyor.

28.12.2019-11:39 - (Son Güncelleme: 28.12.2019-11:35)

Beş bin yıllık geçmişe sahip olduğu bilinen bu masaj tekniği ayaktaki belirli noktalara uygulanır. Günümüzde tamamlayıcı tıp kategorisinde yer alan refleksoloji, vücuttaki serbest enerji akışını sağlamak amacıyla kullanılan etkili ve zararsız bir yöntemdir.

REFLEKSOLOJİNİN YARARLARI NELERDİR?

Refleksolojinin en büyük yararlarından biri, tüm bedeninize masaj yapılmış gibi rahatlama ve gevşeme getirmesidir. Düzenli olarak yapılan refleksoloji seanslarıyla vücut enerjisindeki tıkanıklıklar giderilir, enerji vücuda dengeli bir biçimde yayılmaya başlar dolayısıyla kan dolaşımı hızlandırır ve oksijen hücrelere daha kolay dağılır. Lenf sistemi görevini daha iyi yapar ve vücuttaki toksinler daha kolay dışarı atılır. Refleksoloji hormonal sorunlara da iyi gelebilir. Hormon salgılayan organlar dengeli çalıştığı zaman kişinin hayata bakışı da pozitif olur. Uyku kalitesini artırır. Refleksoloji kimyasal dengesizliklere yardımcı olabildiği astım, baş ağrısı, sindirim, yüksek tansiyon, idrar torbası ve böbrek sorunlarını da iyi gelir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal