Ramazan Boyunca Tok Hissetmek İçin Bu Besini Tüketin!

Ramazana bir gün kala hemen herkes aynı şeyi merak ediyor; sahurda ve iftarda ne yemek gerekiyor? Sahurda hangi besinler tok tutar? Uzun saatler aç kalınacağı için sahurda tok tutan besinler tüketmekte fayda var. Peki, tok tutan besinler hangileridir? Detaylar haberimizde…

23.04.2020-11:18 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-11:22) Ramazan Boyunca Tok Hissetmek İçin Bu Besini Tüketin!

Ramazan için vücudumuzu ve metabolizmamızı oruca karşı hazırlamamızda fayda var. Ramazan ayı boyunca açlık hissi yaşamamak ve oruca daha hızlı bir şekilde adapte olabilmek için sahurda tüketilen besinlere dikkat etmek gerekir. Gün içerisinde acıkmak istemiyorsanız sizin için bir araya getirdiğimiz bu önerileri dikkate almanızda fayda var.

UZUN SÜRE TOK HİSSETMENİZİ SAĞLAYACAK TEK BESİN

Sahur menüsüne ilişkin önerilerde bulunan Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı Akın, sağlıklı bir sahur için tüketilmesi gerekenleri açıkladı. Akın, 1 tane yumurta, 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 70 gram yağsız lor peynir, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ve 50 gram mantar ile hazırlanacak omletin sağlıklı sahur için lezzetli bir seçenek olabileceğini söyledi.

Söz konusu besinlere örnekler veren Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı Akın, bunların arasında yumurtanın 36 saate kadar tokluk hissettirebilecek tek besin olduğunu belirterek, sahurda mutlaka tüketilmesi gerektiğini bildirdi. Yumurtanın peynirle desteklenmesini gerektiğinin de altını çizdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal