Ramazan Ayında Yanlış Beslenme Kilo Almaya Neden Oluyor

Ramazan ayında uzun süren açlığın neden olduğu halsizliğin önüne geçmek için mutlaka sahur yapılması gerekir. İftarda da besinler kontrollü bir şekilde tüketilmelidir. Ancak her iki öğünde de aşırıya kaçılması ve yanlış beslenilmesi kilo almada kaçınılmaz bir durumdur.

24.04.2020-11:06 - (Son Güncelleme: 24.04.2020-10:49) Ramazan Ayında Yanlış Beslenme Kilo Almaya Neden Oluyor

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tüm Müslümanlar oruç tutulmaya başladı. Oruç ile beraber değişen öğün saatleri ve öğün sayısı yeterli ve dengeli beslenme konusunda önem kazanıyor. Özellikle sahur yapmayanlar, gün içerisinde halsiz ve bitkin düşebiliyor. Uzmanlar, sahur yapmanın çok önemli ve gerekli olduğunu belirterek, sağlık için iftarda da dengeli bir şekilde beslenilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

RAMAZAN AYINDA YANLIŞ BESLENME KİLO ALMAYA NEDEN OLABİLİR

Diyetisyen İlayda Gökçen, sahurda tüketilen besinlerin doğru seçilmesi ve sıvı tüketilmesinin atlanmaması gerektiğini belirtti. Yeterli ve dengeli beslenilmediği zaman metabolizmanın az enerji harcamaya başladığını, vücut hareketlerinin yavaşladığını, yağ oranının arttığını ve kilo almanın kaçınılmaz olduğunu belirten Gökçen, “Sağlıklı ve dengeli beslenmeye önem verilerek, halsizlik, depresyon, mide ağrısı, hazımsızlık, tansiyon düşmesi gibi birçok sağlık problemi önlenebilir. Bu nedenle dengeli bir şekilde sağlıklı beslenmeyi sürdürmek ve doğru besinleri tüketmek önemlidir,” ifadelerini kullandı.

SAHURA KALKMAMANIN ZARARLARI

Ramazan'da en çok yapılan hatalardan biri de sahura kalmamaktır diyen Gökçen, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Sahur yemeğimiz yavaş sindirilen gün boyu besleyici özelliğini sürdüren besinler olmalıdır. Oruç süresince kabızlık, mide bulantısı ve mide bozulmalarını önlemeye yardımcı olması nedeni ile posadan zengin tam buğday ürünleri, sebze, meyve, sert kabuklu yemişler, haşlanmış yumurta, az yağlı peynir, yoğurt veya az yağlı süt tercih edilebilir. Tatlı, kızartılmış ve yağlı besinler, yüksek tuz-sodyum içeren yeterli sıvı alınmasının toksinlerin vücuttan atılması, böbrek yükünü dengelemek ve dehidratasyonu önlemek için gereklidir."

Gökçen, iftar vaktinde bir anda yemek yemenin kan şekerinde dalgalanmalara neden olabileceğini belirtti. İftarda yemeklerin ikiye bölünerek tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen İlayda Gökçen, hafif ana yemeklerin yanında salata ve yoğurt eklenerek iftarın tamamlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal