Rahim Ağzı Kanserinin Belirtileri Nelerdir? Rahim Ağzı Kanseri Olup Olmadığınızı Nasıl Anlarsınız?

Rahim ağzı kanseri nedir? Kimler rahim ağzı kanseri riski taşır? Dünya genelinde kadınların korkulu rüyası olan bu kanserin birçok nedeni vardır. İşte rahim ağzı kanseri hakkında merak ettiğiniz belirtileri sizler için derledik.

24.05.2019-14:24 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-14:10)

Özellikle cinsel hayata erken dönemlerde başlayan ve çok fazla partner değişikliği yapan kadınlarda rahim ağzı kanseri riski oldukça yüksektir. Rahim ağzı kanseri ile birlikte çeşitli belirtiler meydana gelir. İşte o belirtileri sizin için derledik.

RAHİM AĞZI KANSERİ NASIL OLUŞUR?  

-Bu belirtiler içinde en yaygın görüleni akıntıdır. Kadınların rahim ağzı yerinde akıntı olması normal bir süreçtir. Ancak serviks kanserine sebep olan faktörlerden dolayı oluşan akıntının ortaya çıkması doğal akıntıdan farklı bir biçimde gelişiyor.
-Bilhasa serviks kanserine bağlı nedenlerle ortaya çıkan akıntıların en belirgin özellikleri renk değişimi şeklinde ve ağır koku şeklinde oluşan etkileridir. Akıntıların olağan akıntılardan daha farklı renklerde olması ve çok keskin rahatsız edici bir kokuya sahip olması rahim ağzı kanseri belirtileri içinde ilk sırada yer alıyor. Serviks kanserinin bir başka önemli belirtisi de rahim ağzı bölgesinde oluşan siğil ve yara belirtileridir.
-Özellikle içi su dolu yaraların meydana gelmesi ve bu yaraların içindeki suların patlaması ile beraber yayılmacı bir özellik göstermesi serviks kanserinin bir diğer önemli belirtisi olarak dikkat çeker.
-Serviks kanserine yakalanan bir kadında görülen bir başka önemli belirti  de  adet döngüsünde oluşan değişimlerdir. -Adette gecikme ve olağan dışı bir olayda serviks kanserinin önemli nedenleri arasında yer alıyor.
-Bununla beraber karın bölgesinin şiş olması ve bağırsaklarda meydana gelen fazlaca gaz şikayetleri de bir başka belirti olarak kendini gösterir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal