Rahat Uyumanızı Sağlayan 5 Besin

Uykusuzluk sorunu yaşayan birçok kişi rahat bir şekilde uykuya dalabilmek için çeşitli yollar arar. Eğer sizde uyku problemi yaşıyorsanız bu sorunu ortadan kaldıran doğal besinleri sizin için sıraladık. Peki, uykusuzluğa iyi gelen besinler nelerdir? Detaylar haberimizde…

27.08.2020-17:45 - (Son Güncelleme: 27.08.2020-17:44) Rahat Uyumanızı Sağlayan 5 Besin

Stres, iş yoğunluğu, salgın hastalıkların neden olduğu kaygı ve daha birçok durum uykusuzluk sorununun tetiklenmesine neden oluyor. Birçok kişi uykusuzlukla baş etmek için ilaçlara dayanıyor ancak buna hiç gerek yok! Çünkü doğal besinlerle de uykusuzluk sorununun üstesinden gelebilirsiniz. İşte uykusuzluğu kökünden çözen birbirinden faydalı 5 besin!

PAPATYA ÇAYI

Papatya çayı, antienflamatuar açısından tam bir kaynaktır ve iltihabın önlenmesini sağlar. Gece yatmadan önce bir fincan ılık papatya çayı içmek, rahat bir şekilde uykuya dalmanıza yardımcı olur.

BİTTER ÇİKOLATA

Tatlı isteğinizi bastırmanıza ve uykuya dalmanıza yardımcı olacak bir gece atıştırması olan bitter çikolatayı mutlaka mutfağınızda bulundurun. Bitter çikolatanın içerisinde bulunan magnezyum stresin azalmasını sağlar. Bu sayede çok daha kolay uykuya dalabilirsiniz.

ESMER PİRİNÇ

Esmer veya kahverengi pirinç, makarna yerine geçebilecek en sağlıklı yiyeceklerden biridir. Uykusuzluğa çözüm olan, vücut için son derece kıymetli tam tahıllar arasında yer alan esmer pirinç, sizin için en ideal bir seçenek olabilir. Esmer pirinç, uykunuzun gelmesini sağlayacak bir amino asit olan triptofan içermektedir. Bu amino asit melatonin ile benzer özellikler gösterir.

BADEM

Mükemmel bir magnezyum kaynağı olan badem, vücuda melatonin sağlar. Magnezyum, iltihaplanmaya karşı savaşmaya ve uykusuzluğa neden olan kortizolün stres seviyesini azaltılmasını sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal