Putin'in Onayladığı Aşıyı Olan 20 Kişi Kovid-19'a Yakalandı

Rusya’nın Kovid-19’a karşı geliştirdiği ve Rus lider Vladimir Putin’in ‘Kızıma da yapıldı, yan etkisi yok’ dediği Sputnik V aşısının testlerinde birinci dozu alan 20 kişi enfekte oldu. Ön denemelerde Sputnik V aşısının etkinliğinin yüzde 92 olduğunu bildirilmişti.

01.12.2020-11:46 - (Son Güncelleme: 01.12.2020-12:23) Putin'in Onayladığı Aşıyı Olan 20 Kişi Kovid-19'a Yakalandı

Rusya'nın yaz aylarında tescil verdiği ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ‘Benim kızım da aşı oldu, yan etkisi olmadı’ ifadeleriyle desteklediği Sputnik V isimli aşıdan üzen haber geldi. Euronews’in haberine göre Sputnik V aşısı olan yaklaşık 20 kişi bir süre sonra koronavirüse yakalandı.

RUSYA'DAN DÜZELTME GELDİ

Moskova Devlet Tıp Üniversitesi Sechenov'da enstitüsü direktörü olan Vadim Tarasov, ‘Bu kişilerin aşılandıktan sonra koronavirüs olduklarını söylemek doğru değil. Aşılandıysanız ve birinci ile ikinci doz arasında hastalandıysanız, bu aşının henüz bağışıklık yanıtı geliştirmemiş olmasından kaynaklı’ ifadelerini kullandı.

Tarasov, aşılama sonrasındaki 42. günde bağışıklık kazanıldığını belirtti. Tarasov, Sputnik V aşısının yazın yapılan ilk aşama testlerine katılan gönüllülerin hiçbirinin Kovid-19’a yakalanmadığını da sözlerine ekledi. Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen aşının klinik testlerine 18 Haziran'da başlanmıştı.

İKİNCİ AŞI DENEMELERİ DE BAŞLADI

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), Rusya'nın ikinci Kovid-19 aşısı EpiVacCorona'nın geniş çaplı insan denemelerine geçtiğimiz günlerde başladıklarını duyurdu.

Vektor Viroloji ve Biyoteknoloji merkezi tarafından geliştirilen EpiVacCorona'nın bu ay 60 yaş üzeri 150 gönüllü ve 18 yaşın üzerinde 3 bin gönüllüde denemeleri yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal