Proteinin Kilo Vermede 8 Etkisi!

Sağlıklı bir yaşam sürebilmek ve kilo verebilmek için birçok insan vaktini spor salonlarında geçiriyor, diyetisyenlerin kapısını çalıyor.Hatta her gün bir başka diyet yöntemiyle karşılaşıyoruz. Peki, doğal yöntem, ve proteinlerle nasıl beslenmeliyiz.İşte tüm merak edilenler haberimiz detaylarında...

19.04.2018-13:34 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-13:34) Proteinin Kilo Vermede 8 Etkisi!

Sağlıklı bir yaşam sürebilmek ve kilo verebilmek için birçok insan vaktini spor salonlarında geçiriyor, diyetisyenlerin kapısını çalıyor.Hatta her gün bir başka diyet yöntemiyle karşılaşıyoruz. Peki, doğal yöntem, ve proteinlerle nasıl beslenmeliyiz.İşte  tüm merak edilenler haberimiz detaylarında...

Yüksek protein ise günümüzde en çok konuşulan beslenme biçimlerinden. Böyle bir ortamda ve söz konusu olan şey sağlımızsa elbette çok dikkatli olmak ve her zaman bir uzman tavsiyesiyle hareket etmek en doğrusu. Diyet ve zayıflama konusunda en çok konuşulan konulardan biri protein ağırlıklı beslenme biçimi. Abartılmadığı sürece bir zararı olmayan bu yöntemin doğal olarak kilo vermeye olan etkisi biliniyor. Ancak unutulmaması gereken şey; protein alımı dışında birçok etkenin kilo vermeyi etkileyeceği. Bu nedenle diyetisyeninize danışmadan beslenme düzeninizde herhangi bir değişiklik yapmanızı önermiyoruz…

1.PROTEİN, KİLO KONTROLÜNDE ETKİLİ OLAN HORMONLARIN SEVİYELERİNİ DEĞİŞTİRİR

Kilo ve dolayısıyla metabolizma, beynin Hipotalamus adı verilen bölgesi tarafından düzenlenir. Ne zaman ve ne kadar yiyeceğimize dair birden fazla bilgiyi işler bu bölge. Yüksek protein alımı, açlık hormonu ghrelin düzeyini azaltırken, tokluk (iştah azaltan) GLP-1, peptid YY ve kolesistokinin hormonlarının düzeylerini artırır, aynı zamanda karbonhidrat ve yağlar protein ile değiştirilerek açlık hormonunu azaltır. Tüm bunlar sonucu ortaya çıkan açlıkta azalma, yüksek protein tüketiminin kilo vermeye yardımcı olmasının en büyük nedenidir. Açlığın azalması daha az kalori tüketimini sağlar.

2.SİNDİRİM SİSTEMİMİZ VE METOBOLİZMAMIZ PROTEİNİ SİNDİRİRKEN ALDIĞI KALORİNİN ÇOĞUNU YAKAR

Yemek yedikten sonra yediklerimizi sindirebilmek için de belli oranda kalori yakarız. Bu besinin termik etkisidir. Araştırmalarla ortaya çıkan rakamların kesinliği kanıtlanmasa da proteinlerin termik etkisinin (20-30%) karbonhidratlardan (5-10%) ve yağlardan (0-3%) fazla olduğu gayet açıktır. Yani vücudumuz, yediğimiz proteinin yüzde 20-30’unu metabolize ederken yakar.

3.PROTEİNLER DAHA FAZLA KALORİ YAKMAMIZI VE YAKMA HIZIMIZI ARTTIRIR.

Yüksek termik etki ve diğer birçok etken sebebiyle yüksek protein, metabolizmayı hızlandırma eğilimindedir. Uyku sırasında da olmak üzere tüm gün kalori yakmanızı sağlar. Araştırmalar, yüksek proteinin kalori yakımını hızlandırdığı ve günde 80-100 kaloriye kadar arttırdığını göstermiştir.

4.İŞTAHI AZALTIR VE DAHA AZ YEMEMİZİ SAĞLAR

Protein, açlığı ve iştahı azaltır. Bu da doğal olarak kalori alımında azalmaya yol açar. Bu sayede kalori alımınıza dikkat etmek zorunda kalmadan doğal bir şekilde azaltmış olursunuz.

5.YÜKSEK PROTEİN, GEÇ SAATLERDE GELEN ATIŞTIRMALIK, TATLI YEME HİSSİNİ ENGELLER

İnsanların düzenli ve sağlıklı beslenme süreçlerindeki en büyük engel geç saatlerde gelen tatlı krizleri ya da abur cubur yeme isteğidir. Ya da geceleri acıkan insanlar özellikle bu sebeple uyuyamıyorlarsa gün boyunca yedikleri toplam kaloriden daha fazla atıştırmalık yerler. Yüksek protein bu geceleri gelen yeme arzusunu durdurur, tokluk yaratır. Araştırmalar daha fazla protein almaya başlayan insanların geceleri yeme isteğinin yüzde 60 oranında azaldığını gösteriyor.

6.BİLİNÇLİ OLARAK, ALDIĞIMIZ KALORİYİ KISITLAMAMIZDA YÜKSEK PROTEİN KİLO VERMENİZİ VE AYNI KİLODA KALMANIZI SAĞLAR

Çoğu zaman sıkı ve zorlu diyetler yapılarak hızlı bir şekilde kilo verilebilir. Ancak verilen kilolar kısa sürede geri alınır. Yüksek proteinle beslendiğinizde, kilolarınızı geri alma oranınız çok düşüktür. Yani protein kilo vermenize yardımcı olmakla kalmaz, verilen kiloları almanıza da engel olur.

7.KAS KAYBINI VE METOBOLİZMANIN YAVAŞ ÇALIŞMASINI ÖNLER

Kilo kaybı her zaman yağ kaybı anlamına gelmez. Kilo verirken kas kaybı da yaşayabilirsiniz ama asıl kaybedilmek istenen yağlardır. Kilo vermenin vücudumuza bir diğer etkisi ise metabolizmayı yavaşlatmasıdır. Bol miktarda protein almak kas kaybını azaltır. Bu da vücut yağınızı kaybederken metabolizma hızının artmasını sağlar.

8.YÜKSEK PROTEİN KİLO VERMENİN EN BASİT, HIZLI VE LEZZETLİ YOLLARINDAN BİRİDİR

Protein birçok yiyecekte bulunur. Bu yüzden yaptığınız diyet hem maddi hem manevi anlamda sizi zorlamaz. Ayrıca yüksek proteinli gıdaların tadı genellikle güzel olur. Protein sadece kilo verme aracı gibi görülmemelidir, ayrıca vücut için oldukça faydalıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal