Prostat Kanserleri ve Beslenme

Prostat kanseri yavaş şekilde ilerleyen bir tümör olmasına rağmen yapılan istatistik verilerine göre Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl yaklaşık 31 insan bu kanser türünden hayatını kaybetti. Peki prostat kanserleri ve beslenme ilişkisi nasıl olmalıdır? Neler tüketilmelidir?

16.07.2020-13:10 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-13:09) Prostat Kanserleri ve Beslenme

Prostat kanserleri üzerine araştırma yapan bir dergide, tam tahıllı ve tam tahıl içeren ürünlerin tüketilmesi prostat kanseri tümöründe küçülme yaptığına dair veriler kaydedilmiştir. Aynı zamanda prostat kanserinin ilk evrelerinde prostat kanserinden hızlı bir korunma alabilmek için deniz ürünlerinden, kabuklu deniz hayvanlarının tüketilmesi de çinko açısından faydalıdır. Deniz ürünlerini yemeği tercih etmezseniz eğer erken tanı döneminde hastalığın ilerlemesinin önüne geçebilecek diğer bir kabuklu ürün fındıktır. Yapılan bir diğer araştırmaya göre yumurtanın ise prostat kanseri riskini yaşlandıkça, vücutta azalmasının desteklemek amacıyla tüketilmesinin oldukça önemli olduğu ortaya çıkmıştır.

Prostat Kanseri ve Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Prostat kanserlerinin taze meyve ve sebzeleri ağırlık vermesi gerekmektedir. Özellikle de kırmızı ve siyah grubuna. Yaz mevsiminde domates, kışın da prostat kanserinden korunmak için kurutulmuş domates kullanılmalıdır. Kurutulmuş domatesi beslenme kültürlerini almalılardır. Fakat hormonlu domateslerden kaçınılmalıdır. Yine kırmızı grup meyvelerinden nar da prostat kanseri için koruyucu bir meyvedir. Prostat kanserleri ve beslenme ilişkisi alışkanlıklarına bir diğer can simidi yazın fazlasıyla bulabilecekleri karpuzdur. Karpuzun da yine prostat kanserine karşı koruyucu etkisi vardır. Balkabağı diğer bir koruyucudur. Balkabağını yeterince kullanılması gerekir. Hem çorbası, hem tatlısı, hem de keklerini tüketmelilerdir. Her sabah aç karnına tüketme alışkanlığı kazanılmalıdır. Katı meyve sıkacağında sıkılan meyve içerisine bir de çiğ balkabağı eklenmelidir. Bu prostat kanseri hastalarına karşı önemli bir koruma kalkanı olacaktır. Yeşil çay birçok kanserden koruduğu gibi prostat kanseri için de faydalı bir içecektir. Aynı zamanda bilimsel açıklamalarla ortaya konulmuş kabak çekirdeği de prostat kanserlerinin takviye beslenmelerine eklenmelidir.

Prostata Karşı Koruyucu Besinler

  • Domates

Domates, likopen denilen güçlü bir antioksidan içerir. Prostat kanserinin önlenmesi için tümör büyümesini azaltılmasına yardımcı olmalıdır. Yapılan araştırmalar henüz tam anlamıyla yeterli olmasa da daha fazla miktarlarda Hem çiğ hem de pişmiş domates ve domatesli ürünler yiyen erkeklerin prostat kanseri geliştirme ihtimali daha düşük olabileceğini göstermiştir.

  • Brokoli

Brokoli kanserden korunmaya yardımcı olabilecek birçok karmaşık bileşik içerir. Araştırmacılar bu sebzelerde bulunan ve sülforavan denilen füte kimyasallardan birini sağlıklı ve normal prostat hücrelerine etkilenmeden bırakırken kanser hücrelerini seçici olarak hedeflediğini ve öldürdüğünü öne sürmektedirler.

  • Yeşil Çay

Yeşil çay binlerce yıldır tüketilen bir içecektir. Yeşil çay bileşenleri sağlık üzerindeki etkileri halen aydınlatmak için çalışılmaktadır. Yeşil çay içerisinde bulunan bu bileşenler prostat kanserini, azaltıldığına dair tanılar bulundurmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal