Potansiyel Koronavirüs İlacının Klinik Testleri Tamamlandı

Koronavirüsün potansiyel tedavi yöntemi olarak görülen Japonya üretimi antiviral ilaç Avigan’ın klinik testleri gecikmelide olsa tamamlandı.

22.09.2020-10:27 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-10:23) Potansiyel Koronavirüs İlacının Klinik Testleri Tamamlandı

Japonya'nın yeni tip koronavirüs tedavisinde umut olarak gördüğü antiviral ilaç Avigan'ın yürütülen klinik çalışmalarında sona gelindi. İlacın üreticisi firması olan Fujifilm, gecikmeye uğrayan klinik testlerin tamamladığını bildirdi. Avigan'ın güvenliği ve etkinliğini onaylamak için yapılan testlerden elde edilen verilerin analizlerinin yapıldığı öğrenilirken, gelecek günlerde resmi onay sürecine ilişkin adımların atılmasının beklendiği belirtildi.

VERİ YETERSİZLİĞİNDEN GECİKMEYE UĞRAMIŞTI

Fujifilm Grubu'nun şirketi olan Toyama Chemical Co. tarafından grip ilacı olarak geliştirilen Avigan'ın koronavirüs üzerindeki etkinliğine dair testler Mart ayında başlanmış, ilk olarak sürecin Haziran ayında bitirilmesi hedeflenmişti. Fakat ülkedeki enfeksiyon sayısında yaşanan düşüşten dolayı yeterli sayıda hasta verisi toplanamamış, klinik çalışmalarında bu sebeple gecikmeye uğradığı açıklanmıştı.

ESKİ BAŞBAKAN ABE'NİN UMUDUYDU

Dönemin Başbakanı Shinzo Abe, Favipiravir olarak da bilinen ilacın koronavirüs tedavisinde kullanımına Mayıs ayında onay verilmesini umduğunu belirtmiş, fakat aynı ay içinde yayımlanan ön bilimsel raporlarda Avigan'ın kesin etkinliğinin kanıtlanamadığı bilgisi paylaşılmıştı.

Önümüzdeki günlerde hükümetin kullanımına izin vermesi durumunda Avigan, antiviral ilaç Remdesivir ve steroid ilaç Deksametazon'dan sonra Japonya’da koronavirüs tedavisinde kullanımına izin verilen üçüncü ilaç olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal