Polistik Over Sendromu Olanlar Hamile Kalabilir mi?

Hamile kalmayı zorlaştıran bir rahatsızlık olan polistik over sendromuna sahip kadınlar gebe kalma durumları için yeni yaklaşım olan tüp bebeği deniyor.

22.09.2019-11:23 - (Son Güncelleme: 10.05.2021-18:01) Polistik Over Sendromu Olanlar Hamile Kalabilir mi?

Geçmişinizde polistik over sendromu varsa ve bebek sahibi olma konusunda zorluk yaşıyorsanız tüp bebek yöntemi bu sorunu çözebilir.

POLİSTİK OVER SENDROMU OLANLAR HAMİLE KALABİLİR Mİ?

Polikistik over sendromu (PKOS), yumurtalıklarda devamlı kist benzeri dokuların meydana gelmesini ifade eden bir hastalıktır. Hormonal dengesizliklerle alakalı olarak meydana gelen PKOS, adet döngüsünde düzensizlikler, bedende tüylenme, kilo verememe ve benzeri göstergelerle kendini gösteriyor. Gebe kalmayı da zorlaştıran hastalık doğru tedavi ile müdahale edildiğinde kontrol altına alınabiliyor. Hormon ilaveleri ve yumurtalıkların tetiklenerek daha fazla ve sağlıklı yumurta üretmesini mümkün kılan tedavileri de barındıran tüp bebek tedavisi, çok gelişmiş ve başarı oranı yüksek bir gebe kalma işlemidir. Polikistik over sendromu tedavisi görmüşseniz ve hala doğal işlemlerle gebe kalmakta zorlanıyorsanız, bir tüp bebek uzmanına başvurarak neler yapabileceğinizi tartışabilirsiniz. Polikistik over sendromuna sahip pek çok kadın, tüp bebek methodu ile gebe kalabilmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal