Plaquenil Nedir ve Ne İçin Kullanılır? Plaquenil İlacı Coronavirüsü Tedavisinde Kullanılıyor mu?

Fransa, Çin ve ABD'de yapılan araştırmalar sonucunda Coronavirüsün tedavisinde kullanıldığı açıklanan Plaquenil ilacı nedir? Sıtma hastalığı üzerinde kullanılan bu ilaç Coronavirüsü tedavi ediyor mu? Coronavirüsü tedavisinde kullanılan bu madde hangi ilaçlarda bulunur? Detaylar haberimizde…

24.03.2020-10:29 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-10:10) Plaquenil Nedir ve Ne İçin Kullanılır? Plaquenil İlacı Coronavirüsü Tedavisinde Kullanılıyor mu?

Coronavirüsü tedavisinde kullanıldığı açıklanan Plaquenil ilacı son günlerde en çok araştırılan konulardan biri oldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsü salgınıyla alakalı pek çok ülke çalışmalar sürdürmeye devam ediyor fakat henüz bir sonuca ulaşılmış değil. Devam eden bu süreç zarfında var olan ilaçların da tedavi sürecindeki etkileri araştırılıyor. Fransa, Çin ve ABD'de yapılan araştırmalar sonucunda alınan son bilgiye göre Coronavirüsü tedavisinde etkili olduğu açıklanan Plaquenil ilacı birçok kişi tarafından araştırma konusu oldu.  İşte Plaquenil ilacı hakkında merak edilenler…

PLAQUENIL NEDİR?

Klorokin ve hidroksiklorokin antimalaryal etkilerinin yanı sıra romatoid artrit, sistemik lupus eritematozus gibi pek çok romatizmal hastalıkların tedavi sürecinde sıklıkla kullanılan, 4 aminokinolin türevi bir ilaç olarak bilinmektedir.

PLAQUENIL CORONA VİRÜSÜNE KARŞI ETKİLİ Mİ?

Plaquenil ilacının Coronavirüsünde etkili olup olmadığıyla ilgili ülkemiz yetkilileri tarafından resmi bir açıklama yapılmamıştır. Yanı sıra ABD Başkanı Trump, Plaquenil adlı ilacın FDA tarafından onaylandığını açıkladı.

ABD İLACI KULLANMAYA HAZIR

ABD Başkanı Donald Trump, hidroksiklorokin ilacın Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandığını ve ilacın reçete için hazır olacağını açıkladı.

İlaç için "Çığır açıcı olabilir ya da olmayabilir" diyen Trump, “Kısa vadeli olarak diğer hastalıklar için onaylanmış ilaçların kullanımına bakıyoruz" şeklinde bir açıklamada bulundu.

İLAÇ HASTALARIN 4'TE ÜÇÜNÜ İYİLEŞTİRDİ

Marsilya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Profesör Didier Raoult, son yıllarda bağışıklık sisteminin dışında bacak, romatizma ve eklem ağrılarında da kullanılan Plaquenil ilacının, Coronavirüsü tedavi edebileceğini iddia eden ilk doktorlardan biridir.

Raoult, tedavi ettiği Coronavirüsü taşıyan 24 hastanın Plaquenil ilacı almaya başladıktan 6 gün sonra dörtte üçünde virüsün kaybolduğunu ifade etmişti.

Fransa'da Hükümet Sözcüsü Sibeth Ndiaye ilacın klinik denemelerinin ardından "umut vaat edici" olduğunu ve birçok hastada üzerinde de başarı sağlandığını belirterek, ilacın daha fazla hastada deneneceğini söyledi.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Véran ise ilacın verdiği sonuçlarının farkında olduğunu ve daha çok hastada denenmesi konusunda yetkililere gerekli izni verdiğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal