Pişirme Yönteminin Önemi Nedir?

Besinlerin besin değerlerini öldürmeden pişirmek çok önemli. Peki, sağlıksız pişirme yöntemleri nelerdir? Besinleri doğru pişirme yöntemiyle pişirmek neden önemlidir? En sağlıklı pişirme yöntemleri neler? Pişirme yöntemleri hakkında merak edilenler için haberi okumaya devam edebilirsiniz...

06.06.2020-10:20 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-10:22) Pişirme Yönteminin Önemi Nedir?

Tercih edilen yanlış pişirme yöntemi gıdaların sağlıklı gıdaları zararlı hale getirebilir. Sağlıklı pişirme yöntemlerini haberimizin detayından okuyabilirsiniz...

YANLIŞ PİŞİRME YÖNTEMİ NEDİR?

Kızartma

En sağlıksız pişirme yöntemi kızartma şeklinde pişirme tekniğidir. Yanlış pişirme yöntemleri besin değerinin kalorisini de arttırıyor. Patatesi fırında pişirirseniz yağda pişirdiğinizden 2 kat daha az kalori miktarına sahip oluyor.

Kaynatma

Kaynatarak pişirme yüksek ısılarda ve bolca sıvı ile beraber yapılır. Bu durum özellikle yüksek basınçlı tencere sistemleri -diğer adıyla düdüklü tencere- ile beraber fazlaca vitaminin kaybolmasına veya suya geçmesine neden oluyor.

EN SAĞLIKLI PİŞİRME YÖNTEMLERİ NEDİR?

Buharda Pişirme

Buharda pişirme yöntemi yemeğin besin değerlerini koruyor. Herhangi bir yüzeye veya pişecek besin dışı teması olmaması da en büyük avantajlarından.

Haşlama

Az miktarda suyun içine koyulan besin, vitamin ve mineral kaybını önlemek için kapağı kapatılarak pişirilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal