Pet Şişenin Kısırlığa Yol Açtığını Biliyor Muydunuz?

Her gün kullandığımız pet şişeler, kısırlıktan kansere kadar birçok hastalığın habercisi. Masum görünseler de kadınlarda ve erkeklerde kısırlık yapıyorlar.

06.08.2019-14:36 - (Son Güncelleme: 06.08.2019-14:24) Pet Şişenin Kısırlığa Yol Açtığını Biliyor Muydunuz?

Özellikle sıcak içecekler taşırken ve hep aynı şişeyi kullanırken dikka! Çünkü bu sizi en riskli pet şişe kullanıcısı haline getiriyor.

PET ŞİŞENİN SEBEP OLDUĞU HASTALIKLAR

Östrojen hormonlarını taklit eden BPA maddesi sebebiyle özellikle erkeklerde pet şişe kullanımına bağlı olarak hormon düzensizlikleri ve bozulmaları oluşturuyor.
Bazı erkeklerde sperm sayısında yüksek oranda azalmaya sebep oluyor.
Büyüme hormonları üzerinde de negatif etkisi söz konusu olduğu için özellikle çocukların erken ergenliğe girmesine sebep olabiliyor.
Meme kanseri riskini arttırıyor.
BPA maddesi sebebiyle kadınlarda ve erkeklerde kısırlaşma problemine nedeniyle veriyor.
Pet şişe kullanımına bağlı olarak kalp hastalıklarında artış görülürken, şeker ve kanser rahatsızlıklarının meydana gelmesi de artırıyor.
Hamile kadınlar pet şişeli içeceklerden kaçınmalıdır. Aynı şekilde 60 yaş üzeri insanlar de hem pet şişe, hem de plastik kaplardaki yiyecek ve içecekleri içmemeye özen göstermeliler.
Özellikle içine kahve veya çay gibi sıcak içecek konulan plastik bardak ve karıştırıcıları günlük yaşamdan çıkarmak önemli.
Süt, ayran veya meyve suyu gibi içeceklerde olabildiğince cam şişede ambalajlanmış olanlar seçilmiştir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal