Pedofili Nedir? Pedofili Hastalığının Tedavisi Var mı?

Sosyal medyada sık duyulan pedofili hastalığı hakkında merak edilenleri sizin için derledik. Peki, pedofili nedir? Pedofili hastalığı tedavi edilebilir mi? Detaylar haberimizde...

14.07.2020-13:43 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-13:53) Pedofili Nedir? Pedofili Hastalığının Tedavisi Var mı?

Son günlerde sosyal medyada sık karşılaşılan bir konu olan pedofili hakkında merak edilenlere haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz. İşte detaylar...

PEDOFİLİ NEDİR?

Pedofili, yetişkin olan bir bireyin çocuk çağındaki veya ergenliğe yeni girmiş olan kişileri cinsel açıdan çekici bulması ve cinsel eğiliminin çocuklar yönünde olmasına neden olan psikoseksüel bir hastalıktır. Bu hastalığa sahip olan kişilere pedofil veya sübyancı denir.

Erkeklerde daha sık görülen pedofili hastalığı, kaşı cinse olabilirken kendi cinsine de olabilir.

PEDOFİLİ HASTALIĞI NEDEN OLUR?

Pedofili hastası olan kişi kendisinin rahatsız olduğunu düşünmez, aksine bunun normal bir durum olduğu hissine sahiptirler. Normal olan kişilerin düşünme yetilerinden daha fazla ve güçlü hazlara sahiptirler.

Pedofili hastalığında beynin rolü oldukça fazladır. Pedofili hastalığı olan kişilerin beyin yapılarında anormallik olduğuna dair birçok kanıt bulunmaktadır. Bu kişilerin beyin gelişimleri sırasında ortaya çıkan bu anormallik belirli deneyimler ile zihindeki daha doğrusu bilinçaltındaki yerini alır. Örneğin çocukken istismara uğramak pedofil bireylerin beyinlerindeki anormallikler, zorlanmaya, muhakeme zayıflığına ve tekrarlı düşüncelere yol açabilir.

PEDOFİLİ NASIL ANLAŞILIR?

Her yaş ve cinsteki kişiler çocuk istismarcısı yani pedofili olabilir. Birçok çocuk istismarcısının, istismar ettikleri çocuklar tarafından tanınan kimseler olduğunu bilerek hareket etmeliyiz. Çünkü istismara uğrayan çocukların yüzde 30'u aile bireyleri tarafından istismar edilmişken, yüzde 60'ı da aile bireyi olmayan tanıdıkları tarafından istismara maruz bırakılmıştır.

Bu nedenle çocuklarımıza zaman ayırarak onların güvenliğini sağlamalıyız. Mesela okul dışında yapılan etkinliklerde çocuklarımızı yalnız bırakmamalı, sokakta, parkta oynarken mutlaka gözetlemeliyiz. Eğer çocuğunuza bakıcı tuttuysanız eve mutlaka kamera yerleştirmelisiniz. Çocuklarımızın girdiği internet sitelerini, izledikleri videoları mutlaka kontrol ederek güvenliğini sağlamalıyız. Son olarak çocuklarımızla sık sık sohbet edip, onların dertlerini dinlemeli ve çözüm yoluna girmeliyiz.

PEDOFİLİ TEDAVİSİ MÜMKÜN MÜ?

Pedofili hastalığı dikkate alınması gereken önemli bir hastalıktır. Ancak pedofili hastalığının kanıtlanmış herhangi bir tedavisi ve tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Pedofili hastalığı cinsel dürtüler tarafından yönetiliyor ve bu dürtülerden dolayı devamlı olarak kendilerini tekrar ediyor.

Pedofoli hastası olan kişilerin dürtülerini kontrol etmeleri gerekmektedir. Eğer kontrol edemiyorlarsa çevrelerine ya da kendilerine zarar vermeden doktora görünmeleri gerekmektedir. Pedofililerin çeşitli terapi evrelerinden geçmeleri ve geçmişte yaşadıkları kötü anıları hafızalarından silmeleri gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal