İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde şifa kaynağı olan balkabağının, mantısını denediniz mi? Dr. Ayça Kaya’nın tarifiyle balkabağı mantısının eşsiz lezzetli tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

MALZEMELER

1 kase balkabağı
1 adet havuç
200 gr. kıyma
2 diş sarımsak
1 küçük boy kuru soğan
1 küçük kase yoğurt
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı sumak
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı nane

HAZIRLANIŞI

1 su bardağı suyun içerisinde, 1 kase doğradığınız balkabağı ve 1 adet doğranmış havucu, sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlama süresi bittikten sonra süzün ve büyük bir tabağın içerisine sebzeleri alın. Sonrasında 2 diş ezilmiş sarımsak ve 1 küçük kase yoğurdu karıştırıp üzerine dökün.

Ayrı bir yerde 1 adet kuru soğanla 200 gr. kıymayı yağsız olarak kavurun ve yoğurdun üzerine dökün. Son olarak 1 tutam ince kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı sumak ve 1 çay kaşığı nane ekleyip balkabağı mantınızı bitirin.