Parmak Eklem Ağrısını Geçirmenin Yolları

Sürekli olarak eklemlerinizde ağrılar hissediyor olabilirsiniz. Bunların belirli sebepleri olabilir. Gün içinde beslenmeniz bile bunu tetikleyebilir. İşte eklem ağrıların geçmesinin nedenleri…

20.08.2020-18:00 - (Son Güncelleme: 20.08.2020-17:58) Parmak Eklem Ağrısını Geçirmenin Yolları

Genel anlamda eklem ağrısını geçirmek istiyorsanız dengeli ve düzenli beslenip spor yapmanız gerekmektedir. Aynı zamanda kaplıcalara giderek kaynak suyun şifasını bulabilirsiniz.

SPOR

Eklem ağrısını geçirmek istiyorsanız düzenli olarak spor yapmalısınız. Özellikle boyun, sırt, kol ve bacaklarınızı harekete geçirecek sporlara yönelmelisiniz. Aynı zamanda yüzmeye giderek hem kilo verebilir hem de vücudunuzdaki kasları çalıştırabilirsiniz.

MASAJ

Ekleminizde ağrılar hissediyorsanız mutlaka işi bilen biri tarafından masaj yaptırmalısınız. Bedeninizin gevşeyip rahatlamaya ihtiyacı vardır. Ancak rastgele birine masaj yaptırdığınızda yanlış bir eklem yerine gelen darbe bütün hayatınızı etkileyebilir. İşini bilen uzman biri olması son derece önemlidir.

BOYUNLUK

Boyunluk takarak boynun belli bir seviyede sabitlemiş olursunuz herhangi ters bir harekette zedelemek yerine hareketsiz bırakmak daha iyi bir çözüm olacaktır.

SOĞUK VE SICAK ETKİ

Eklem ağrılara iyi gelen yöntemlerden biri de ekleme yapılacak olan sıcak etkidir. Özellikle sıcak su torbası yaparak ağrıyan yere bir süre koyup derinin yumuşamasına izin vermelisiniz. Aynı zamanda soğuk bir bezi ağrıyan yere koyduğunuzda ağrı hafifleyecektir. Sıcak ve soğuk duş eklem ağrılarında en çok kullanılan yöntemlerden biridir.

ESNEME HAREKETLERİ

Parmak Eklem Ağrısı Nasıl Geçer: Vücudu sürekli hareketsiz bırakıp bir anda çalıştırdığınızda yanlış bir eklem hareketine sebep olabilirsiniz. Bu sebeple her hareketinizde esneme hareketlerine yönelmelisiniz. Bedeninizi esneterek eklemlerin daha kontrollü çalışmasını sağlayabilirsiniz.

KAS GEVŞETİCİ

Eğer ağrılarınız devam ediyorsa eklem ağrıları için çözüm yollarından biri de kas gevşetici ilaçlar kullanmaktadır. En azından eklemlerin yumuşaması açısından son derece önemlidir.

AŞIRI PROTEİN ALMAMAK

Ağrılara neden olan bir diğer neden de aşırı bir şekilde protein almaktır. Dengeli beslenerek protein dengesini oluşturduğunuzda geçmese bile ağrılarda hafifleme göreceksiniz. Aynı zamanda uyku düzeninizde ayarlama yaparak uykusuzluğun önüne geçmeniz gerekmektedir. Düzenli yatıp düzenli kalkmak eklem ağrıları tedavisinde çok önemlidir.

KİLO VERİN

Parmak Eklem Ağrısı Nasıl Geçer: Aşırı alınan veya verilen kilolar eklemi zorladığı için ağrılara sebep olmaktadır. Eğer aşırı bir kilonuz varsa mutlaka diyetisyene giderek kendinize uygun bir diyet oluşturmalısınız. Aynı zamanda yaptığınız diyeti çeşitli spor faaliyetleriyle desteklemeniz gerekiyor.

SU VE KAPLICALAR

Birçok ağrıyı iyileştiren doğal kaynak sularının bulunduğu kaplıcalar ekleminizde bulunan ağrılar icin harika bir çözüm yolu olacaktır. Eğer eklemler kireçlenmeye başladıysa mutlaka fizik tedaviye görünmeniz gerekiyor. Bir uzman tarafından uygulanan teknikler ekleminize iyi gelebilir. Eklemde bulunan iltihap diğer bütün tedavileri etkisiz hale getirmektedir. İlk önce eklem içindeki iltihabın alınması gerekmektedir. Daha sonrasında kortizon ve çeşitli ilaçlar ile tedavi desteklenir.

AKUPUNKTUR TEDAVİSİ

Vücut ve eklem ağrıları için tercih edilen bu yol birçok hastalığa iyi gelmektedir. Toplamda iki türlü yöntem denilerek yapılan bu yöntem geleneksel ve şok tedavileri şeklinde iyi ayrı bölüme ayrılmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal