Papaya Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

Papaya, günümüzde dünyanın birçok ülkesinde yetiştirilse de özellikle Meksika ve Orta Amerika’da yetişen tropikal bir meyvedir. Dünyanın en sağlıklı yiyeceklerinden biri olarak kabul edilen papayanın sağlığa olan faydalarını biliyor musunuz? İşte papayanın sağlığa olan faydaları…

25.02.2020-15:22 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-16:17) Papaya Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

Son derece düşük bir kaloriye sahip olan papaya meyvesi, yüksek miktarda vitamin, mineral ve birçok yararı bulunan farklı enzimler içerir. İşte papayanın insan sağlığına olan faydaları…

VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSUDUR

Papaya içeriğinde, A, C ve E gibi antioksidan özellikleri bulunan vitaminleri bulundurur. Ayrıca papaya, B kompleks vitamini, potasyum, magnezyum, bakır gibi mineralleri içerir. Bu vitamin ve mineraller hücre yenilenmesini destekler ve serbest radikallerin neden olduğu zararları engeller.

İLTİHABI AZALTIR

Papain ve kimopapain olarak bilinen bir diğer enzimin iltihap önleyici özellikleri sahiptir ve kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır. Bu enzimler aynı zamanda, eklem iltihabı, ödem, gut ve diğer iltihap hastalıkların tedavisinde etkin bir görev görür.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Yüksek miktarda içerdiği lif sayesinde sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Hatta günde bir tane yenilen papaya, vücudunuzun en iyi şekilde çalışması için gerekli olan lif miktarının %25’ini karşılar.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Papayanın posasında bolca, bağışıklık sistemini güçlendiren ve enfeksiyonların oluşumunu engelleyen A ve C vitamini bulunur. Düzenli olarak tüketildiğinde, soğuk algınlığı, grip ve diğer solunum rahatsızlıklarına neden olan bakteri ve virüslere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.

KAN PIHTISI OLUŞUMUNU ENGELLER

Kan pıhtısı, kan dolaşımını yavaşlatır ve atar damarların tıkanmasına neden olabilir. Hatta kalp krizi ya da inme gibi ciddi problemlere neden olabilir. Papaya, fibrin adıyla bilinen bir madde içerir ve bu madde kan akışını güçlendirir, kan pıhtılarını azaltır.

GÖZ SAĞLIĞINDA ETKİLİDİR

Papayada bulunan ve bir antioksidan olan beta-keratin, göz sağlığınızı korur ve maküler dejenerasyon, katarakt gibi hastalıkların oluşumunu engeller.

CİLDİ BESLER

Papayanın içinde bulunan maddeler kremler, maskeler ve saç ürünleri gibi kozmetik ürünlerin yapımında kullanılır. Papayanın içinde bulunan yüksek miktardaki E vitaminin hücre zedelenmesini ve erken oluşan kırışıklıkları önler. Beta-keratin ise, daha sıkı ve yumuşak bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur, kızarık oluşumunu azaltır.

STRESİ ÖNLER

Her gün tüketilen az miktar papaya, sindirim sisteminizi güçlendirmesinin yanında stresten uzaklaşmanızı da sağlar. C vitamini kortizol oluşumunu yavaşlatır ve ruh halini dengeleyerek iyileşmesini sağlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal