Panik Atak 20 Günde Geçebilir!

Panik atakları olanlar için uzmanlar 20 gün tedavisi süresi verebiliyorlar. Tedavisi, nasıl teşhis edildiği anlatılıyor.

21.10.2019-11:29 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-11:26)

Panik atakları olanların bu rahatsızlığını nasıl atlatacağı ve ne kadar sürede geçeceği Psikiyatrist Prof. Dr. Erdal Işık anlatıyor.

PANİK ATAK 20 GÜNDE GEÇEBİLİR!

Uluslararası Katılımlı İnteraktif Psikiyatri Eğitim Kongresi Başkanı Psikiyatrist Prof. Dr. Erdal Işık, "Panik atağı olanlar akıl veya ruh hastası değildir. Ayrıca tedavisi de oldukça basittir. İyi bir tedaviyle 20 günün ardından panik düzelmeye başlar." Şeklinde konuştu. Prof. Dr. Işık, "Uluslararası Katılımlı İnteraktif Psikiyatri Eğitim Kongresi" için geldiği Antalya'da AA muhabirine, panik atağın gerçek tehlike veya görünürde belirgin sebep olmamasına karşın şiddetli fiziksel işaretlerle kendini gösteren yoğun korku atağı olduğunu belirtti. Panik atak anının oldukça korkutucu olduğuna dikkati çeken Işık, atak geldiğinde insanın kalp krizi geçirdiğini ya da öleceğini düşünebildiğini belirtti. Sağlıklı kişilerin bile yaşamlarında bir ya da iki kez panik atak geçirebildiğine değinen Işık, atakların devamlı yenilenmesi durumunda hastalık tanısının konulabileceğini dile getirdi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal