Oxford'un Aşısı Güçlü Bağışıklık Sağladı

Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca’nın işbirliğiyle geliştirilen koronavirüs aşısı deneylerinde elde edilen sonuçlarda, en yüksek risk grubunda yer alan yaşlılarda güçlü bir bağışıklık tepkisi oluşturduğu görüldü.

26.10.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-15:51) Oxford'un Aşısı Güçlü Bağışıklık Sağladı

Geliştirilen aşının ileri yaş gruplarında koruyucu antikorları ve T hücrelerini tetiklediği keşfedildi. Alınan iyi sonuç araştırmacıların cesaretlenmesini sağladı.

İmmünojenite kan testlerinin sonuçlarını belirten iki kişinin açıklamalarına göre bulgular, Temmuz ayında yayınlanan ve aşının 18 ila 55 yaşları arasında bulunan sağlıklı yetişkinler grubunda ‘güçlü bağışıklık tepkileri’ ürettiğini gösteren verileri tekrarladı.

Fakat pozitif immünojenisite testlerinin, aşının sonunda yaşlı insanlarda güvenli ve etkili olacağını garanti etmediği uyarısı yapıldı.

Oxford Üniversitesi araştırmacıları ile birlikte aşıyı geliştiren AstraZeneca, koronavirüse karşı koruma amaçlı bir aşı üretme yarışında önde gittiği görülüyor.

Bulgunun ayrıntılarının kısa süre de bir klinik dergide yayınlanmasının beklendiğini belirtildi ancak derginin ismine dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Oxford ve AstraZeneca, Reuters'ın açıklama talebine ise hâlâ cevap vermedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal