Oxford'un Aşı Deneylerine Gönüllü Katılan Doktor Yaşamını Yitirdi

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınını durdurmak için çeşitli aşı çalışmaları yapılıyor. Ancak hız kesmeden devam eden aşı çalışmalarında kötü haber geldi. Brezilya’da aşı gönüllüsü olan bir doktor hayatını kaybetti.

22.10.2020-12:01 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-12:12) Oxford'un Aşı Deneylerine Gönüllü Katılan Doktor Yaşamını Yitirdi

Brezilya Ulusal Sıhhi Gözetim Ajansı, Oxford yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı denemelerine Brezilya'dan katılan bir gönüllünün yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Yaşamını yitiren gönüllünün 28 yaşındaki doktor João Pedro Feitosa, ölüm sebebinin ise ‘KOVID-19'dan kaynaklanan komplikasyonlar’ olduğu belirtildi.

Anvisa, 19 Ekim'de yaşamını yitiren Feitosa'nın ölüm nedeninin şu anda belli olmadığını, araştırmaların sürdüğünü ve ‘ChAdOx1 nCoV-19’ adlı aşı adayının deneylerinin devam edeceğini bildirdi.

Ölümün aşı kaynaklı olup olmadığı ise şu anda netlik kazanmadı. Netleşmesinden sonra AstraZeneca’nın konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

İngiltere’de Oxford Üniversitesi ile birlikte Kovid-19 aşı çalışmalarına devam eden AstraZeneca, daha önce klinik denemeler sırasında bir gönüllüde ‘beklenmedik yan etkilerin’ ortaya çıkması nedeniyle aşının denemelerine ara verildiğini belirtmişti.

Oxford Üniversitesi, daha sonra yaptığı açıklamada Kovid-19 aşı çalışmalarının denemelerine devam edileceğini söylemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal