Otların Şahı Olarak Bilinen Yemlik Otunun Faydaları Saymakla Bitmiyor

İç Anadolu'da otların şahı olarak bilinen yemlik otu içerdiği vitaminler sayesinde bazı hastalıklara iyi geliyor. Kansızlığı ortadan kaldıran ve sindirim sistemini çalıştıran bu ot, yol kenarlarında, tarlalarda yetişiyor. Peki yemlik otu hangi hastalıklara iyi geliyor? Detaylar haberimizde...

30.03.2019-15:30 - (Son Güncelleme: 30.03.2019-15:14) Otların Şahı Olarak Bilinen Yemlik Otunun Faydaları Saymakla Bitmiyor

Bahar ayının gelmesiyle birlikte toplanmaya başlanan yemlik otu, insan sağlığına olan faydaları ve kolay yetişmesi sebebiyle otların şahı olarak biliniyor. Peki yemlik otundan yemek yapılır mı? Yemlik otu nelere iyi gelir? Haberimizi sizler için derledik.

OTLARIN PADİŞAHI

Yemlik otu genellikle yemek olarak tüketilir. İçinde bol miktarda A,B2,B6,C vitamini vardır. Anavatanı İç Anadolu olan bu ot orada ''Otların Padişahı'' olarak adlandırılmaktadır. 

KANSIZLIĞA İYİ GELİR

Yemlik otunun çayır, tarla ve dağ yemliği olmak üzere üç çeşidi vardır. Kansızlığı engellemesinden tutun da görme yetisini sağlayan sarı noktanın deforme olmasını önlemesine kadar pek çok konuda yarar sağlamaktadır. 

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR 

En önemli özelliği sindirim sistemini düzenlemesidir. Vücudun enerji oranını yükselten bu ot kişinin gün boyunca tok kalmasına olanak sağlar. 

KALP VE DAMAR HASTALIKLARINI ENGELLER

Özellikle sarımsakla birlikte tüketildiğinde kolestrol seviyesini düşürür. Damar tıkanıklığına neden olan iltihapları da temizlemektedir. Bunun yanı sıra kalp ve damar hastalıklarının yaşanmasını da önlemektedir. 

KISA SÜREDE KANAMAYI DURDURMAKTADIR 

Yemlik otu antiseptik özelliğe sahip bir ottur. Lapa halde yaraların üzerine konularak sarılan bu otun kısa sürede kanamayı durdurduğu ve yaranın iyileşmesini sağladığı kanıtlanmıştır. 

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal