Osmanlı’da Salgın Hastalıklarda Kullanılıyordu

Yaşayan toprak adıyla anılan bentonit kili, Osmanlı döneminde salgın hastalıkların yayılmasını önlemek için kullanılıyordu. Covid-19 salgını ile yeniden gündeme gelen bentonit kili hakkında merak edilen özelliklerini bir araya getirdik. Bentonit kili nedir? Bentonit kili nasıl kullanılır? İşte detaylar…

16.05.2020-12:36 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-13:14) Osmanlı’da Salgın Hastalıklarda Kullanılıyordu

Çağın hastalıklarının incelenmesinde bir önceki yüzyıla oranla çevresel faktörler oldukça bir yere sahip. Solunan havada, tüketilen besinlerde ağır metal toksinleri olarak bilinen cıva, kadmiyum, benzen, kurşun gibi maddeler bulunabiliyor. Bu maddeler metabolizmaya karışarak, çeşitli hastalıkların yaşanmasına neden oluyor.

Aynı zamanda endüstriyel gıdalardaki genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO), üretimde kullanılan tarım ilaçları ve yapay şekerler de vücutta birikerek toksik maddeye dönüşüyor. Biriken bu toksik maddeler sindirim sistemi rahatsızlıklarından depresyon ve cilt sorunlarına kadar birçok hastalığa yol açıyor.

BENTONİT KİLİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Bir tür volkanik kil olan bentonit kili, içeriğinde bulunan elektromanyetik negatif yük sayesinde bakteriyel ve toksik maddeleri güçlü bir şekilde tutarak vücuttan dışarı atılmasını sağlıyor.

BENTONİT KİLİ NASIL KULLANILIR?

Bentonit kili, cilde sürülebileceği gibi ağız yolu ile de kullanılabiliyor. İçilebilir bentonit kil, vücuttaki zararlı patojenlere bağlanarak zararlı olan bu maddelerin bağırsaklardan kan dolaşımına karışmasını engelliyor ve vücuttan atılımını kolaylaştırıyor.

Sıvı olarak tüketildiğinde kolon temizliği, mide rahatsızlıklarının giderilmesi, mineral takviyesi ve detoks için kullanılabiliyor.

Bentonit kil, cilt maskesi, kil lapası, kil banyosu, saç maskesi ve diş macunu şeklinde de kullanılabiliyor. Bu şekilde kullanıldığı zaman deri üzerindeki ve ağız içerisindeki toksinlere bağlanarak bölgenin temizlenmesini sağlıyor.

OSMANLIDA SALGIN HASTALIKLARA KARŞI KULLANILIYORDU

Osmanlı dönemindeki hekimlerin salgın hastalıklar sırasında ilk aldıkları önlem vücudun bentonit kil ile kuvvetlendirilmesiydi. Salgın hastalıklara karşı vücut direncinin yani bağışıklığın kullanılması çok eskiden beri öncelik olarak başvurulan bir yöntemdi.

Bu yöntemde öncelik 'tin-i mahtum' dedikleri kil toprağıydı. Bugün bentonit kili adı verilen beyaz kil salgın başlar başlamaz ilaç olarak kullanılırdı. Bu killer hap şekline getirilerek satılırdı. Osmanlı hekimleri salgınlarda her gün ara verilmeden yarım kil tabletini içmeyi tavsiye ederlerdi.

BENTONİT KİL BÜTÜN VİRÜSLERİ ÖLDÜRÜR MÜ?

Bentonit kilinin tüm virüslere karşı etkin olduğunu belirten Bentonit Uzmanı Maden Mühendisi Hamit Tecer, “Bentonit çok yüksek negatif iyon özelliği taşıdığı için içerisinde bulunan pozitif yüklü patojenlerin zararlı bakterileri ve tüm virüsleri mıknatıs gibi çekerek vücuttan atma kabiliyeti çok yüksektir.

Bu nedenle bentonit kilin Coronavirüste de çok etkili olacağını düşünüyorum. Bentonit kili virüsleri sadece vücuttan atmakla kalmıyor, aynı zamanda toksin, ağır metal, radyasyon, bakteri ve enfeksiyona karşı da çok etkili,” diye konuştu.

BENTONİT KİL TÜRKİYE'DE NEREDEN ÇIKARILIYOR?

Bentonit kilinin tüm dünyada özellikle ABD'de tedavi edici ve bağışıklığı güçlendirici etkisiyle ön planda olduğunu ve Türkiye'de de bu yönünü ön plana çıkarmak için çeşitli çalışmalar yapıldığını ifade eden Hamit Tecer şunları söyledi:

 “Dünyada bentoniti sağlık alanında kullanan 30'dan fazla marka var. Dünya bentonit rezervinin yüzde 20'si Ünye-Fatsa bölgesinde bulunuyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal