Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Pratik Yolları!

Ramazan ayında 17 saat süren oruç kalma süresinin, ağızda kuruluğa ve ağız kokusunu meydana getirdiğini, bu sorunun doğal yöntemlerle ortadan kaldırabileceğimizi belirten uzmanlar, Ramazan ayında ağız kokusunu engellemek için tavsiyelerde bulundu.

26.05.2017-11:11 - (Son Güncelleme: 26.05.2017-11:38) Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Pratik Yolları!

Yemeklerden sonra dişler fırçalanmıyorsa gıda artıkları ağız kokusuna sebebiyet vermektedir. Ağzınızı uzun süre boyunca temizlemezseniz bu durum ağız kokusuna yol açabilir. Yemeklerden sonra yemek artıklarının kaybolması için dişler fırçalanmalı, ardından ise diş ipi ve gargara kullanımı yapılmalıdır.

SAHURDA BİR BARDAK SOĞUK SÜT İÇİLMESİ AĞIZDA OLUŞAN KOKUYU EN AZA İNDİRİR

Bunun yanı sıra bitkilerden de yardım alabilirsiniz. Örneğin; Maydanoz, nane, zencefil, dereotu, adaçayı, tarçın, yeşil çay da ağız kokusunu önler. Kimi çiğ şekilde çiğnendiğinde, kimisi de çay şeklinde demlenip içildiğinde ağız kokusunun önüne geçmektedir.

AĞIZ KOKUSUNUN NEDENLERİ

Ağız kokusunun yüzde 87’si dilden ve diş eti iltihabından kaynaklanmaktadır Fizyolojik olarak her sağlıklı bireyde, sabah uyandığında sindirim kanalında biriken gazlar veya dil sırtında üreyen bakteriler sebebiyle ağız kokusuna sebebiyet vermektedir.

DİŞLERİNİZİ 3 DAKİKA BOYUNCA FIRÇALAYIN

Orucunuza başlamadan önce ve orucunuzu açtıktan sonra dişlerinizi mutlaka en az 3 dakika fırçalamanız gerekmektedir.

YEMEKLERİNİZİ BOLCA ÇİĞNEYİN

Yediğiniz yemeğin iyi çiğnenmesi sindirime yardımcı olur. Mide asidinin en aza inmesini, bunun yanı sıra sabahları uyanıldığında ağız kokusunun oluşmamasını sağlar. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal