Oniomania Nedir? Nasıl Başa Çıkılır?

Alışveriş hastalığı olarak bilenen oniomania şimdilerde oldukça yaygınlaştı. Oniomania hastası olup olmadığınızı anlamak ve başa çıkma yolları sunmak için bu haberi derledik.

22.07.2019-14:12 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-14:09) Oniomania Nedir? Nasıl Başa Çıkılır?

Daha fazla kıyafet, makyaj hatta kitap bile almak sizi oniomania adayı yapabilir. Bu nedenle kendimizi dizginlemek gerek. Ama nasıl? İşte, alışveriş bağımlılığını önleme yolları...

ONİOMANİA NEDİR?

Alışveriş bağımlılığı Kompulsif Alışveriş Hastalığı olarak da tanınan insanın yaşadığı ciddi gerilim duygusunu azaltmak veya yaşadığı doyumsuzluk duygusunu satın alma yoluyla doyumla sonuçlandırmak için karşı konulamaz düzeyde alışveriş yapma dürtüsüdür.

ONİOMANİA HASTALIĞI İLE NASIL BAŞ EDİLİR?

1. Oniomaniayla başa çıkmak için alışveriş düzeninizi gözden geçirmelisiniz. İlk olarak ihtiyaç listesi yapmalı ve alışveriş esnasında bu listeye sıkı sıkıya bağlı kalmalısınız. İhtiyaç listesi düzenlemeniz ve bu listeye bağlı kalmanız alışveriş hastalığınızın ne seviyede olduğunu da fark etmenizi sağlayacaktır.

2. Sizi alışverişe iten etmenlerden kendinizi kaçınmalısınız. Haftasonu AVM gezisi yaparken vitrinlere çok yaklaşmamak ve caddelerde vitrinlerdeki renkli sunumlara bakmamak, alışveriş hastalığını yenmek için etkili önlemler olacaktır.

3. Kredi kartları sizi yalnızca mağazalarda değil sanal dünyada da alışverişe yönlendirir. İhtiyacınız olmayan kredi kartlarını iptal ederek olası harcamaların önüne almış olacaksınız.

4. Alışverişe giderken kendinizi frenleyecek türlü önlemler almalısınız. Bunlardan en önemlisi üstünüzdeki nakit miktarını azaltmak olacaktır. İnsanların para harcamaya yönelik olduğu düşünüldüğünde, üzerinde yalnızca ihtiyacınız kadar para bulundurmak oniomania hastalığından kurtulmanıza destek olacaktır.

5. Borç para isteme gibi bir alışkanlığınız varsa bu alışkanlıktan uzaklaşmalısınız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal