Omuz Tutulması

Birçok insanda görülen bu rahatsızlık neredeyse her 4 insandan 3'ünde görülen bir hastalıktır. Omuz ağrısı olarak da bilinen bu rahatsızlık, omuz bölgesinde yer alan eklemler üzerindeki dokularda ya da eklemlerde yaşanan birtakım tutulmaların gerçekleştiği rahatsızlıktır. Peki bu rahatsızlık nasıl geçer? İşte d

20.08.2020-17:47 - (Son Güncelleme: 20.08.2020-17:45) Omuz Tutulması

Bu rahatsızlık omuz bölgesinde sıvının birikmesi ile de gerçekleşebilmektedir. Omuz eklemi adı verilen eklem bölgesinde esnekliğin sağlanamaması durumunda da yine bu rahatsızlık gerçekleşebilmektedir. Bu rahatsızlığın şiddetli hallerinde, boyun fıtığı sakatlanmalar kireçlenmeler sıkışmalar ve metabolik hastalıklar gerçekleşebilir. Birçok insan tarafından ihmal edilen bu rahatsızlık aslında bir başka ağır rahatsızlığın temelindeki sorun olarak geçebilmektedir.

OMUZ AĞRISININ NEDENLERİ NELERDİR?

Omuz ağrısının nedenlerini genel itibariyle dört başlık altında toplamak mümkündür. Bunlar: bursit, fibrozit, donuk omuz ve omuz çıkıklarıdır.

Çocukların da özellikle de kemik uçlarının çok fazla zorlanması sebebiyle yaşanan ağır darbeler neticesinde boyun bölgesinde omuz bölgesinde tutulmalar gerçekleşebilir. Hareketlerin gittikçe donuklaşması ve omuz bölgesinde donuk hale gelmesi ile eklemin bulunduğu nokta sertleşmeye başlar ve hareket etmekte birey güçlük çeker. Kötü bir vücut pozisyonu sonucunda omuzda ve boyunda bulunan eklemlerin gevşememesi veyahut hatalı gevşemesi sorunu olan fibrozit de yine bu hastalık türünün nedenleri arasında yer almaktadır. Omuz ve boyun bölgesindeki keseciği iltihaplanması sonucunda meydana gelen bir başka neden ise bursittir.

OMUZ AĞRISI VE TUTULMASI NASIL ÖNLENİR?

Bu bölgeyi zorlayacak hareketlerden kaçınmak ve günde düzenli olarak düz bir bölge üzerinde uzanarak, kol boyun omuz bölgesini çalıştıran egzersizler yapmak, oturma ve kalkma pozisyonlarına dikkat etmek, yüksek bir yerden eşya alma veya koyma gibi işlemlerde yanlış hareketlerden sakınmak, bölgeye sıcak ürünler koymak klima gibi soğuk havanın izlendiği ürünlerden kaçınmak başlıca omuz ağrısı ve tutulmasını önleyen faktörler arasındadır.

OMUZ AĞRISINI ÖNLEMEK İÇİN NASIL EGZERSİZLER YAPILMALIDIR?

Düz bir zemine uzanarak veyahut düz bir duvara sırtını dayanması ile kolların baş hizasında uzatılması ve sürekli germe kapatma hareketi yapılarak omuz bölgesinin çalıştırılması sağlıklı ve egzersiz hareketi olacaktır. Aynı zamanda baş ısınma hareketleri ile sürekli olarak boyun bölgesinin çalıştırılması sağlıklı hareketler arasında yer alır. Bunun dışında ip atlama gibi bilindik spor hareketleri ile de bu bölgeyi çalıştırmak mümkündür.

OMUZ TUTULMASINA İYİ GELEBİLECEK BİTKİSEL ÜRÜNLER

Omuz tutulması, kas tutulması yahut kasılması gibi durumlarda iyi gelen bitkiler arasında zerdeçal önemli bir yerdedir. Zerdeçalın en önemli özelliği bölgenin iltihaptan koruyor olmasıdır. Bunun dışında çörek otu yağı A, B ve C vitaminleri içermesi sebebiyle Omuz tutulmasına önleyen bir başka bitkisel ürünüdür. İçerdiği Kalsiyum magnezyum çinko gibi bileşenler sebebiyle eklem Bölgesi'nin gevşemesine yardımcı olmaktadır. Bunlarla birlikte omuz tutulmasına iyi gelebilecek olan bitki türlerinin şu şekilde sıralamak mümkündür: vücut ısısını yükseltmeye yardımcı olan zencefil çayı, içinde bol miktarda mineral ve vitamin bulunduran Hardal yağı, ballı sıcak su, anason çayı ve kuşburnu…

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal