Olağanüstü Alarm Verildi!

Zonguldak’ta artan vaka sayıları vatandaşları alarma geçirdi. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun, şehir genelindeki hastaneler de yoğun bakım ünitelerinin, yüzde 100 doluluk oranına sahip olduğunu duyurdu.

20.11.2020-15:17 - (Son Güncelleme: 20.11.2020-16:32) Olağanüstü Alarm Verildi!

Zonguldak kent merkezi ve ilçelerinde koronavirüs vakalarındaki hızlı artış endişeleri de artırdı. 600 bin nüfusa sahip olan kentte, alınan önlemlere ve yapılan uyarılara rağmen vaka sayısındaki artış, hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinin yüzde 100 dolmasına neden oldu.

Türk Kızılay'ın maske bağışı yaptığı sırada konuşan Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Tosun, tüm şehirdeki hastanelerin yoğun bir dönemden geçtiğini belirtti. Halkı alınan önemlere çok daha sıkı uymaya davet eden Tosun, ‘Türkiye çapında yoğunluğu görüyorsunuz. Zonguldak ilimiz ve hastanemiz çok yoğun. Zonguldak ilinde yoğun bakım olarak neredeyse yüzde 50’ye yakın kapasiteyle yüzde 100 doluluk oranında çalışmaktayız. Vatandaşların pandemi döneminde hassasiyetlerinin çok daha artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bakanlığımız da açıkladı, tedbirlerin ağırlaşacağı malum. Bu arada sağlıkçılarımızın yükü bir iken ona çıktı. Sağlıkçıların bulaş riski vatandaşlara göre 10-15 kat fazla. Onun için bazı aksaklıklar olabiliyor. Acilde hastalar bekleyebiliyor ama şu ana kadar çözümsüz bir durum olmadı. Planlamalar yapılıyor. Zor bir dönemden geçiyoruz. Sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar arasından Murat Coşgun, kısıtlamaların daha sert olması gerektiğini belirterek, ‘İnsanlar dikkat etmesi gerekiyor. Son zamanlarda bölgemizde çok artış var. Eskisinden daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. İkinci bir dalgayı yaşıyoruz’ dedi.

Fatma Çolak ise hiç kimsenin tedbirlere düzgün bir şekilde uymadığını söyleyerek, ‘İnsanlarımız çok dikkatsiz. Maskeler kollarında, ellerinde. Bunu takmadığımız sürece hiçbir zaman düzelmez bu. Alışveriş merkezilerinde insanlar birbirine sürtünüyor. Sokaklarda durum kötü’ dedi.

Zonguldak genelinde son 7 gün içerisinde yapılan denetimlerde 29 iş yerine uyarı, 8 iş yerine ikinci uyarı ve ceza, 41 iş yerine izolasyon cezası kesildi. Karantina altında olanlar ise 18 bin 168 kez denetlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal