Okullarda ‘Gönüllü Sağlık Elçileri’ Dönemi Başladı!

Sancaktepe Osmangazi İlkokulu’nda gönüllü ‘Sağlık Elçileri’ için program düzenlendi. Türk Böbrek Vakfı’nın ‘Sağlık Elçisi’ olmak üzere gönüllü olan 60 öğrenci, elçilik için hazırlanan andı okuyarak ailelerinin de katılım sağladığı törenle rozetlerini aldılar.

19.02.2020-11:23 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-11:04) Okullarda ‘Gönüllü Sağlık Elçileri’ Dönemi Başladı!

‘Sağlık Elçileri’nin gönüllülerinin seçildiği törene Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, vakıf çalışanları, öğrenciler, veliler, okul yönetimi ve öğretmenler katıldı.

OKULLARDA ‘GÖNÜLLÜ SAĞLIK ELÇİLERİ’ DÖNEMİ BAŞLADI!

Düzenlenen törende çocuklara ‘Gönüllü Sağlık Elçisi Andı’nı okutan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, "Verilen eğitimlerde bu konuya özellikli ilgi duyan çocuklar var. Bu çocukları seçerek onların bizim 'Gönüllü Sağlık Elçileri’miz olmasını ve rozetlerini takarak toplum sağlığı yararına çalışmalarını sağlıyoruz. Anne babalarına bu rozetlerini göstererek ‘Biz Türk Böbrek Vakfı’nın Gönüllü Sağlık Elçisi olduk’ diyecekler ve bundan da gurur duyacaklar. Siz anne babalar ise elinizden geldiğince bu konuya desteklerinizi göstermelisiniz” şeklinde konuştu.

Son zamanlarda halk sağlığı ile beraber sıkça gündeme gelen ‘koruyucu hekimlik’, uzmanlar ve bilim insanlarınca sağlıklı toplumlar için ilk adım olarak adlandırılıyor. Konu içinde hekimlik adı altında çok büyük bir alana yayılan değişik başlıklar olsa da temelde sağlıklı ve dengeli beslenme ile kişisel hijyen ilk sıralarda yer almaktadır.

GÖNÜLLÜ SAĞLIK ELÇİLERİ PROJESİ NEDİR?

Türk Böbrek Vakfı, 2013 yılından bu yana Türkiye’nin birçok ilinde gerçekleştirdiği “Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri” eğitimlerini, öğrencilerin gönüllülük duygusu ve konuya olan ilgileri ile bir araya getirerek “Gönüllü Sağlık Elçileri” projesini başlattı. Proje kapsamında; vakfın verdiği eğitimlerin ardından gönüllü olarak çalışmalara katılmak isteyen öğrenciler ‘Gönüllü Sağlık Elçisi Andı’nı okuyarak rozetini takacak ve sağlıklı bir toplum adına gerek okullarda gerekse aile ve sosyal alanlarda önemli uyarıları yapıp, özeni gösterecek.

7 YILDA 250 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

Okullarda “Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri” eğitimleri, 7 yıl içerisinde 250 binden fazla öğrenciye ulaştı. Son yıllarda İl Milli Eğitim Müdürlükleri kapsamında verilen ‘eğiticinin eğitimi’ ile öğretmenler de çalışmaya dâhil edildi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal