Öksürük Şurubunun Gizli Tarifi Bu!

TÜBİTAK çalışmacıları Türkiye’nin yerli öksürük şurubunu elde ettiler. Doğal ve kimyasaldan uzak bu tarifin sırrı ise çocukluğunda.

09.01.2020-12:07 - (Son Güncelleme: 09.01.2020-12:05)

Doktorasını moleküler tıp alanında yapan Dr. Hande Karagedik, çocukken öksürdüğünde tüketmesi için halasının çam ağacından yaptığı şurubu markalaştırdı.

ÖKSÜRÜK ŞURUBUNUN GİZLİ TARİFİ BU!

TÜBİTAK’tan da 200 bin TL'lik yatırım desteği alan Karagedik, 'Bu şurubu çocuklar dahil her yaştan insan ve diyabet hastaları da rahatlıkla kullanabilecek' diye belirtti. Dr. Hande Karagedik, şurubun soğuk algınlığı ve gribin tedavisinde kullanıldığını belirtti. İçeriğinde hiçbir kimyasal madde bulunmadığını vurgulayan Dr. Karagedik, bu nedenle şurubun rahatlıkla çocuklar dâhil her yaştan insanın ve diyabet hastaların da kullanabileceğini belirtti. Halasının çam ağacından elde ettikleriyle yaptığı şuruba benzer ithal ürünler olduğunu belirten Dr. Karagedik, “Bu alanda hepsinin dışa bağımlıyız. İthal edilmesine karşın ürün çeşitliliği de yok. Yerli bir ürün olması oldukça önemli ve değerli. Gün geçtikçe genişleyen bir pazar mevcut” dedi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal