Ökse otu nedir, faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Yüksek tansiyonun doğal ilacı olan ökse otu çayının mucizevi faydaları

Adını çok sık duyduğumuz ve genel olarak çay yapılarak tüketilen ökse otu, vücudu rahatlatıcı etkisiyle depresyon ve stres başta olmak üzere birçok sağlık sorununa çare oluyor. Uzun yıllardır şifa kaynağı olarak kullanılan ökse otu birçok hastalığın doğal ilacıdır.

12.03.2022-14:00 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-14:53)

Ökse otu, çam, meşe, huş ağacı ve elma gibi çeşitli konak ağaçlarda yetişen hemiparaziter (asalak) bir bitkidir. Beyaz şeffaf renkte, yapışkan ve yumuşak meyveleri potansiyel olarak toksiktir ve kullanılmaz. Genellikle ilkbahar ve sonbaharın ilk aylarında toplanır.

Eski çağlardan beri, hastalıkları tedavi etmek için kullanılan ökse otunun faydaları herkesi şaşırtıyor. Özellikle toplumda sıklıkla görülen depresyon ve stresten, sinirleri rahatlatarak kurtulmayı sağlıyor. Ökse otu sağlık için ne kadar faydalı olsa da tüketirken dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü ökse otunun yaprakları ve sap kısmı zehirlidir. Bu kısımların kesinlikle tüketilmemesi gerekiyor. 

Ökse otu, solunum sisteminde ileri gelen tahrişi azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda öksürük, boğaz ağrısı, bronşit ve göğüs sıkışmasını tedavi etmek için de kullanılır.


Uykusuzluk ve huzursuzluk gibi sorunlar yaşıyorsanız, ökse otuyla hazırlanan çaylar bu duruma çözüm olabilir. Ökse otu, sinir sisteminde yatıştırıcı bir etki oluşturarak dinlendirici bir uyku uyumanızı sağlar.

Yüksek tansiyona karşı doğal ilaç!

Ökse otu, uykusuzluk, anksiyete, stres ve depresyon gibi hastalıklara sahip olan kişilerin sinir sisteminin rahatlamasını sağlar. Aynı zamanda stres hormonlarını azaltır.

Ökse otu çayının faydaları nelerdir?

Hipertansiyon üzerinde ölçülebilir bir etkisi olan ökse otu, hipertansiyonu azaltarak felç, kalp krizi ve koroner kalp hastalıklarının önlenmesini sağlar. Tansiyonun yükselmesini ve düşmesini engeller.

Ökse otu, kanserle savaşan önemli bir bitkidir. Kemoterapi sonrasında hastalarının durumunu hafifletmeye yardımcı olur. Aynı zamanda ökse otu kanser hücrelerinin yok edilmesini de sağlıyor. Ökse otunun kanser tedavisinde etkili olmasının nedenlerinden biri de bağışıklık sistemini güçlendirip vücudun hastalıklara karşı korumasıdır. 


Ökse otu çayı nasıl demlenir?

Ökse otu çayını demlemek için iki farklı yöntem kullanabilirsiniz. İlk yönteme göre; 1 fincan kaynamış suyun içerisine 1,5 tatlı kaşığı kurutulmuş ökse otu ilave ederek 8 ila 10 dakika demlenmesini bekleyin. Sonrasında da küçük bir süzgeç ile ökse otu parçalarını içinden ayırarak çayınızı tüketin.

Taze ökse otu için; 1 fincan oda sıcaklığında içme suyunun içine yine 1 çay kaşığı ökse otu ilave ederek yaklaşık 1 gün boyunca bu şekilde oda sıcaklığında demlendirin. Sonrasında da süzüp ısıtarak için. Şifa olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal